Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A 18mpx jónak számít? Ez a...

A 18mpx jónak számít? Ez a gép jónak tűnik?

Figyelt kérdés

Sziasztok, amatőr hobbi fotós vagyok.

Eddig egy kicsi (de ettől független jó) kompakt géppel fotóztam olyan képeket, amelyeken a fénnyel játszottam. Mivel a beállításokat is most kezdtem el használni, meg az expozíciót, meg ilyeneket, nagyon amatőr vagyok. Viszont szeretnék beruházni egy Bridge gépre. Az amit használtam, 10mpx-es képeket készített (egyébként nem rosszak) és találtam egy olcsó, használt ugyan, 18mpx-es gép, 12 optikai zoom.

Szerintetek megérné ennyiért?

[link]

U.I.: A googleon utánanéztem kb. milyen egy 18mpx-es kép, és nekem tetszettek, de jobban bízok a szavakban.

2017. ápr. 25. 21:37
 1/4 anonim ***** válasza:

1/2.3 inch méretű az érzékelő lapkája így a 18mpixelt felinterpolálással (szoftveresen) érik el.

Attól függ hogy mennyit használták és milyen állapotban van.

Tehát mint minden ilyen lutri

2017. ápr. 26. 09:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Amúgy az árukereső szerint a legutolsó ismert ár:

20ezer forint. kérdés csak az hogy ez valódi értéket tükröz e vagy valami irgalmatlanul extrém leárazás volt. Mert ha valódi érték akkor a 20ezer hufnak a töredékét éri.

Én a kis kompaktomat úgy hirdettem meg 15ezerért hogy a legutolsó ismert ára 65ezer forint és nem tudtam eladni. Annál kevesebbért meg jó lesz nekem is :)

2017. ápr. 26. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
"fotós" "1/2.3 inch szenzor" nem függ össze valahogy, nem tudom összeegyeztetni. Ne nagy megapixel-t vegyél a pénzedért, hanem fényerőt, és carl-zeiss vagy leica optikás gépet, akkor talán lesz valami értelme használni azt a fajta gépet kis szenzorral is. A másik, bridge gépnél motor hajtja a zoom-ot, fókuszt, elektronikus a kereső, mind zabálja az akksit/elemet egy régi használt gépnél. Ha meg még videót is veszel fel vele akkor aztán bír vagy negyedórát... Ezeket nem árt mérlegelni. Ha csak lekapni egy-egy pillanatot és nem beállított, komponált képet akarsz akkor meg nem kell még a bridge sem, minek cipelni. Akkor már inkább egy fényerős, közepes zoom-os tenyérgép.
2017. ápr. 26. 15:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem, komolyabban is szeretném használni.
2017. ápr. 26. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!