Milyen kamerával lehetne Casey Neistat féle daily vagy weekly vlogokat készíteni?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy nagyon inspiráló számomra Casey, mondhatni 1 példaképem, és szeretnék én is elkezdeni ilyen vlogokat csinálni.

Érdekelne, hogy milyen kamerát lehetne venni erre a célra, fontos lenne, hogy full Hd legyen és lehessen rá mikrofont tenni, mivel a hang számomra elég fontos.

Sajnos a 70D-t amivel ő is dolgozott nem engedhetem meg magamnak, kb 250.000 Forintot szánnék rá + az esetleges kiegészítők.

2017. ápr. 7. 17:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Bármilyet, nincs megszabva.

Olyat veszel amilyet csak akarsz.

2017. ápr. 7. 20:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Természetes és érhető módon személyes tapasztalat érdekelne, vagy esetleg olyan információ amit megbízható helyről hallottál.

Tehát nem tudsz 1 bizonyos kamerát ajánlani a fent említett célra?

2017. ápr. 7. 21:07
 3/6 anonim ***** válasza:

az elején szerintem ne ruházz be túl nagy összeget kamerába. kezdd el csinálni olyan eszközzel, ami épp kéznél van. laptop webkamerája, mobiltelefon, stb. arra jó lesz, hogy elkezdj vele gyakorolni, aztán mindjárt témával is szolgál, hogy mik a tapasztalataid ezzel, miért és mire cserélted le.

Magyarósi Csaba (akit hallottam már a magyar Casey Neistatként emlegetni) szokott foglalkozni vele, hogy milyen kamerával vlogol és milyen szempontok alapján választotta épp azt. nézd meg a videóit, sokat lehet belőle tanulni erről a műfajról és inspirációnak sem rossz.

ő is elég sokat használja az Osmo Mobile-t, ami nem olyan nagy beruházás a mobil mellé. ráadásul a mai jobb mobilok már nem csak Full HD-t tudnak, hanem 4K-t is, ami azért elég komoly különbség és a fényképezőgépek/kamerák még csak most kezdik el tudni, sok telefonban meg már eleve ott van. szerintem videózásra ma már nem jó beruházás olyan kamerát venni, ami nem tud 4K-t, mert ez lassan kezdi átvenni a Full HD szerepét és aztán bánni fogod.

az mindenképpen jó szempont, hogy ha magadat filmezed, akkor nem hátrány, ha a képernyőt magad felé tudod fordítani, hogy lásd is mi van a képen, jó helyen vagy-e a felvételen. akkor is lásd a képernyőt, ha állványra/szelfibotra teszed a kamerát, tehát azok a kamerák jobbára kiesnek, ahol csak lefelé lehet visszafordítani a képernyőt, vagy nem fordítható ki 180 fokban, csak dönteni lehet, hogy fentről/lentről is lásd. talán legjobb, ha oldalra kihajtható a képernyő, de ez a gépek miniatürizálása miatt egyre ritkább szokott lenni.

mivel (nagyon helyesen) külső mikrofont akarsz használni, az is fontos szempont, hogy legyen a kamerán mikrofon bemenet, sőt lehetőleg fülhallgató kimenet is, hogy rögtön vissza tudd hallgatni a felvétel minőségét, ha szükséges.

szerintem a The VR Tech-en is keress rá, mivel ők is vlogolnak és technikai dolgokkal foglalkoznak, szerintem van videójuk arról is, hogy milyen kamerával érdemes vlogolni. mikrofonokról biztosan csináltak ilyet, azt láttam.

a használt cuccokról megoszlanak a vélemények, de szerintem érdemes körülnézni, hogy használtan mennyiért milyen gépeket kapsz, mert olykor nagyon jó állapotú (akár még garis) cuccokat is lehet kapni jóval a bolti ár alatt és ha nem tudod elszámolni valamilyen cégben, akkor a számla nem fontos, azzal meg sok esetben nem sokat veszítesz, hogy nem te vagy az első tulajdonosa a gépnek - bár akkor ugye unboxing videókat nem tudsz csinálni, de egy kamera ahhoz is kell, hogy az új kamerát filmezd...

az Olympusnál van kipróbálási lehetőség ( [link] és vannak fényképezőgép kölcsönzők is, ahol ki tudsz bérelni 1-1 gépet, így kipróbálhatod őket élesben is, még azelőtt, hogy eldöntenéd, melyiket is akarod megvenni. nyilván előtte azért nem árt körülnézni, boltokban próbálgatni, stb...

2017. szept. 2. 07:47
 4/6 anonim ***** válasza:
végül mit választottál? elkezdted csinálni? mi lett belőle?
2019. jan. 16. 14:19
 5/6 anonim ***** válasza:
semmi?
jan. 27. 21:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem vett, mert nem ajánlottál neki konkrét típust.
jan. 28. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!