Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ilyen képet milyen kamerával/f...

Ilyen képet milyen kamerával/fényképezővel lehet készíteni?

Figyelt kérdés
[link] mint pld, ez és hasonló képeket készítenek , ezek milyen kamerák?

2015. jún. 14. 23:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok profi fotos szoval lehet, hogy amit irok az hulyeseg, de szerintem ezt barmelyik felsokategorias geppel meg lehet csinalni, sot szerintem kozep kategoriaban is van jopar gep amivel tudsz ilyet csinalni. Szerintem inkabb az a fontos, hogy fenyszennyezes mentes teruleten csinald a kepet meg az iso-val meg az egyeb beallitasokkal kell jatszadoznod bar ismetlem nem ertek a profi fotozashoz.
2015. jún. 14. 23:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja meg szerintem a zaridot is hosszura kell venni
2015. jún. 14. 23:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"ezek milyen kamerák?"

A kép weboldalán olvasható:

[link]

* Canon 5D DSLR ( [link] )

* 7 darab 60 másodperces expozíció

* 1 darab expozíció a háttérnek

(az ott alkalmazott technikákról bővebben itt: [link] illetve még itt: [link] )

* F2,8-as - tehát eléggé tág - rekeszérték

* magas ISO-érték

* állvány és forgatóautomatika

* RegiStar ( [link] ) és Photoshop CS6

De bővebb információ érhető el Jon Talbot weboldalán: [link]

2015. jún. 15. 00:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Ment a zöld kéz az előttem írt hozzászólásra az alaposság miatt, de ne ijesszük el már a lelkes amatőr kollégát! :)

A legolcsóbb variáció: Nikon D5100 + 20mm/f1.8 + stabil állvány + sok olvasás, ügyesség, megfelelő helyszín választás, stb.

Első kísérletre állíts be 1.8-as rekeszt, 30mp-es záridőt, és 6400-as ISO-t, mindenképp nagyon sötét helyet keress, ahol semmiféle városi fény sincs, és próbálj meg nem 35 Celsius fokban fotózni (a magas hőmérséklet növeli a szenzorzajt) -- a legjobb ha egy téli éjszakán csinálod, de még 0 fok felett, mert a legtöbb gépet arra minősítik. Természetesen állványról, időzítővel vagy távvezérlővel, ne legyen bemozdulás.

A fent említett kombó cirka 250 ezer HUF.

2015. jún. 15. 06:05
 5/7 anonim ***** válasza:
A végeredmény szempontjából egy kicsit sem mindegy, hogy milyen az adott szenzor magas ISO tűrése. Egyébként valóban, 6400-as ISO már elég, az 1.8-as fényerő is, kell egy jó állvány és meg kell tanulni fényképezni, tudni azt, hogy a beállítások amiket használsz milyen hatással lesznek a kész képre, megismerni az eszközeid működését stb...
2015. jún. 15. 08:40
 6/7 anonim ***** válasza:
24%
30 másodperces záridővel túl világos lesz az előtér, a képen majdnem korom sötét.
2015. jún. 15. 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

#6!

Igen, úgy lenne, ha egy képet csinálnál. Bár túlzottan akkor sem lenne világos az előtér.

Viszont mint már előttem írták, az előtér egy külön expozíció, a 7 darab 60 sec-es mellett.

2015. jún. 15. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!