Portré képnél hogyan allitsam be a fokuszpontot a szemre?
Figyelt kérdés
Egyszeruen mindig mashova fokuszal. Hogyan kellene beallitani a gepet ,hogy a szemek,arc legyen teljesen tu eles? ( dslr )2017. febr. 18. 20:45
1/12 anonim válasza:
Én még a kérdést sem értem. Leírnád, kérlek, hogy hogyan állítasz élességet?
2/12 anonim válasza:
A fókuszpontok kiválasztásának menetét a használati utasÍtásban megtalálod, más szóval RTFM, de gyorsan. Mert tudod az, hogy "dslr" kvrva sok féle gépet takar. Egyébként meg ha csak a középsőt aktiválod, könnyebb lesz a művelet.
4/12 anonim válasza:
Manuális fókusszal, a pék faxát. Azért találták ki az autofókuszt, hogy használd. Már ha képes vagy rá. Ha sznobságból meg divatból nem használod az autofókuszt, akkor a fényképezőgépet is féreteheted. Rajzolj. Porba, faággal, esetleg a barlang falára.
5/12 anonim válasza:
De ha egyszer a szerencsétlen autófókusz a lehető legrosszabb helyre rakosgatja azt az ártatlan fókuszpontot, akkor mi a halál mosatlan lőcsét csináljon? Próbálkozzon milliószor? Végülis ha végtelenszer megnyomja félig a gombot, akkor statisztikailag egyszer jó képnek kell születnie. Egy gombot megnyomni, meg egy tárcsát megtekerni nagyon nehéz, van az embernek kis kezecskéje, meg szemecskéje. Ennyi erővel ki is vájhatja a szemét, levághatja a kezét, majd az automatika megcsinálja a képet.
6/12 anonim válasza:
Például el kell olvasni a használati utasítást és annak szellemében újraértelmezni az élességállítás fogalmát.
Olyan nincs, hogy az automatika ide-oda fókuszál, hacsak nem hibás a készülék.
7/12 anonim válasza:
Most azt veszem alapul, hogy kicsit mozog a kezében a kamera, változnak az arcon a fényviszonyok, stb... Még mindig nem értem, hogy miért ne lehetne manuálisan fókuszálni, hogyha ebben az esetben sokkal kézenfekvőbb. De figyelj mester, soha többet nem fogok manuálisan fókuszálni még azzal az obimmal sem, amin csak az van, ha egyszer túl sznob :/
8/12 A kérdező kommentje:
Ne veszekedjetek! Az autofokusz tenyleg mindenhova fokuszal (mellkasra,hajra,fejre) csak a szemre,arcra nem...es iszonyat idegesito. Fogalmam sincs,hogy hogyan lehetne a szemre fokuszalni ,hogy szep eles legyen. Ezert kertem a segitsegeteket. Manualisan is probalgattam. De ha nincs semmi otletetek akkor tanulgatom egyszer hatha sikerul....A hasznalati utmutatot pedig nyilvan valoan segitsegul vettem de nem lettem elorebb.Inkabb erdekel olyan emberek velemenye akik ertenek hozza es tapasztaltak,hogy hogyan is mukodhetne jol a dolog :)
2017. febr. 18. 22:23
9/12 anonim válasza:
Még egy ötletem van a manuálon kívül: középre rakod a fókuszpontot, beleigazítod a szemet, lenyomva tartod a gombot, elmozgatod a gépet az eredetileg készíteni kívánt kompozíció eléréséhez, és elvileg így is mennie kell.
Manuálisnál meg érdemes lehet a kijelzőt használni, és belenagyítani a képbe (ha van élőkép funkció a fényképezőn)
10/12 A kérdező kommentje:
Koszonom az otleteket!! :)
2017. febr. 18. 22:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!