Tejutat szeretnék fényképezni. Hogy állítsam be a gépet?
Ez a gép ennyit tud. Az én kompaktom is hasonló. Ha 1 sec-nél hosszabb záridőnél csak 100-as ISO-t tudok beállítani. Rövidebb záridőknél akármilyet, 3200-ig (1/2 Ev-s lépésekkel). Viszont nekem Canonom van, arra meg ott a CHDK, amivel akár 10000-es ISO-t is be tudok állítani, akármilyen hosszú záridő mellett (az más kérdés, hogy semmi értelme, mert a végeredmény ekkora ISO-nál a kompakton botrányos). Nem tudom, Fujira van-e ilyen cucc, de kétlem, hogy lenne. A dSLR-en viszont akármilyen ISO-t be tudok állítani, tetszőleges záridőnél, persze a gép tudásának keretein belül.
A tejút fényképezéséhez kell legalább 5-6 60 sec-es kép, fényerős objektívvel, és minél magasabb ISO-val. Meg kell állvány, és távkioldó is, hogy ne mozduljon be a gép. A kész képeket utána összerakod PS-ben, és lesz egy tejutas képed.
Vajon ez a távkioldó mennyire segítene a problémámon? Eredetileg nincs a gépen B záridő, viszont ennél a kioldónál azt írja hogy tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!