Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tejutat szeretnék fényképezni....

Tejutat szeretnék fényképezni. Hogy állítsam be a gépet?

Figyelt kérdés
Mindennek utána olvastam, programokat töltöttem le stb, hogy tudjam mikor érdemes, és merre fotózni. Fuji HS30 EXR bridge gépem van, viszont nem sikerül beállítani ahhoz hogy tudjak vele fényképezni. Amint beállítom manuális módban ISO 3200-ra, vagy akár alacsonyabbra, a beállított 30 mp-es záridő elkezd csökkenni, 3200-nál pl 1 mp-re.1600-nál már enged 2 mp-et stb. Miért nem tudom egyszerre beállítani a magas ISO számot és hosszú záridőt? :( A rekeszt szabadon tudom állítani 2.8-tól 11-ig.
2015. júl. 1. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez a gép ennyit tud. Az én kompaktom is hasonló. Ha 1 sec-nél hosszabb záridőnél csak 100-as ISO-t tudok beállítani. Rövidebb záridőknél akármilyet, 3200-ig (1/2 Ev-s lépésekkel). Viszont nekem Canonom van, arra meg ott a CHDK, amivel akár 10000-es ISO-t is be tudok állítani, akármilyen hosszú záridő mellett (az más kérdés, hogy semmi értelme, mert a végeredmény ekkora ISO-nál a kompakton botrányos). Nem tudom, Fujira van-e ilyen cucc, de kétlem, hogy lenne. A dSLR-en viszont akármilyen ISO-t be tudok állítani, tetszőleges záridőnél, persze a gép tudásának keretein belül.

A tejút fényképezéséhez kell legalább 5-6 60 sec-es kép, fényerős objektívvel, és minél magasabb ISO-val. Meg kell állvány, és távkioldó is, hogy ne mozduljon be a gép. A kész képeket utána összerakod PS-ben, és lesz egy tejutas képed.

2015. júl. 1. 15:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Utána nézek van e ilyen rá, hátha. Ha nincs akkor sajnos le kell mondanom a tejútról. :/
2015. júl. 2. 10:34
 3/5 A kérdező kommentje:

[link]

Vajon ez a távkioldó mennyire segítene a problémámon? Eredetileg nincs a gépen B záridő, viszont ennél a kioldónál azt írja hogy tudja.

2015. júl. 5. 11:50
 4/5 acelsziv ***** válasza:
A kioldó lehet, hogy tudja, de ha a gép nem tudja akkor nem fog menni.
2015. júl. 14. 16:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint ezzel a géppel le kell mondanom róla.
2015. júl. 15. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!