Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan állítsam be a fényképez...

Hogyan állítsam be a fényképezőgépemet, ha szeretnék elmosódott hátteret?

Figyelt kérdés

Egy Panasonic Lumix DMC FZ38 fényképezőgépem van. Egy bridge gép. Rendelkezik manuális beállítási lehetőséggel. A kérdésem az lenne, hogy A módba állítsam a gépet illetve a legkisebb értékre a blendét?

Köszönöm a válaszokat!

2016. febr. 22. 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:
41%
A géped nem ismerem, de elmosódott háttér akkor szokott lenni, ha a kiválasztott objektum hozzád közel van és azon van a fókusz. Vagy manuális macro mód vagy automata és a közeli tárgyra/személyre teszed a fókuszt.
2016. febr. 22. 20:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Az alkérdésben megadott lehetőség és az #1 válasz nem helyettesítik egymást, hanem egymás mellett értelmezendőek.

Hanem látványos eredményre azért ne számíts.

Megjegyezném, hogy nem a legkisebb értékre, hanem a legkisebb számértékre. Mivel a számok nevezők, a legkisebb számérték a legnagyobb blende, és nekünk most az kell, ugye.

2016. febr. 22. 20:50
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, úgy értettem csak rosszul írtam le. Nekem 2.8 a legkisebb érték, akkor erre kell állítanom.
2016. febr. 22. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. febr. 22. 21:49
 5/7 anonim ***** válasza:
igen, kis blende értéknél jobban mosódik a háttér, az első válaszoló meg nem tudom mit eszetlenkedik.
2016. febr. 22. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
legalább 200mm-nek megfelelő zoom érték, valamint a háttérnek messzebb kell jóval lennie az alanytól, másképp nem nagyon lehet kis szenzoros géppel elmosott hátterű képet készíteni, főleg nem szép körkörös bokeh-val rendelkezőt.
2016. febr. 24. 07:35
 7/7 anonim ***** válasza:

"legalább 200mm-nek megfelelő zoom érték"

Én 10 mm-es gyújtótávon elmosódott csinálok neked...

2016. febr. 24. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!