Ma kaptam ajándékba egy Nikond70S fényképezőt, és holnap már utazok is el. Mire figyeljek az esti fotózáskor?

Figyelt kérdés

Holnap utazok Londonba. Korábban sosem volt ilyen komoly gépem. Ma adták oda a szüleim ajándékba (övék volt régen, de sosem használták). Tudnátok mondani néhány dolgot amire érdemes lenne odafigyelni, hogy jó képeket csináljak este is?

Köszi!

2017. jan. 22. 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Állíts mindent automatára, és bízd a gépre...

Ugye Te is sejted, hogy pár sorban egy GYK-s hozzászólásban 2 perc alatt senkit nem lehet megtanítani fotózni.

2017. jan. 22. 23:24
 2/10 A kérdező kommentje:

hahha :DDDD

ha nem lenne ekkora a gép, talán még a párnám alá is betenném, hátha beleszáll a tudás a fejembe.

#teljespánik

2017. jan. 23. 00:02
 3/10 A kérdező kommentje:

De amúgy olyasmi indíttatásból tettem fel a kérdést, hogy:

mi az ideális ISO meg záridő esti városi fényeknél, stb

(ha netán próbálkoznék elrugaszkodni az automata módtól, és úgy döntenék, hogy bontogatom a szárnyaimat)

2017. jan. 23. 00:06
 4/10 anonim ***** válasza:

viccen kívül, ilyen rövid idő alatt kb ennyit lehet tanácsolni. a legtöbben ott hibáznak, hogy elkezdik össze vissza tekergetni a gépet, és még rosszabb lesz az eredmény, mintha hagynák az automatát (már persze, ha nem értenek hozzá).

A másik tanácsom, hogy próbáld meg stabilan tartani a gépet. Még ha áttekered esti módra, akkor sem lesz a vaku túl effektív. Valamire támaszd le (kuka, villanszekrény, hirdetőoszlop), szorítsd rá, és katt.

2017. jan. 23. 00:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy ideális iso, meg záridő, millió tényezőtől függ, hogy éppen akkor mi az ideális, és bármit állítasz annak van hátránya.

Éjszaka pl felnyomhatod az isot az egekbe, de akkor zajosodik a kép, és a fényes dolgok beégnek.

A szárnyakat próbálgatni otthon kell vagy egy fotós tanfolyamon, nem pedig egy olyan eseményen, amin "megismételhetetlen" képekről fogsz lemaradni.

Persze, ha hetente mész Londonba, akkor hajrá, legfeljebb a jövő héten is újra lefotózol mindent

2017. jan. 23. 00:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Az ISOt 1600 fölé ne engedd de inkább 800as vagy 400as legyen

Minél jobban leszűkíted a blendét annál jobban be fognak csillani az éjszakai fények. A becsillanás viszont lágyítani esetleg homályosítani fogja a képet. Ez persze inkább csak 8as fölött jelentkezik.

Ha van állványod akkor azt is érdemes vinni.

2017. jan. 23. 09:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is azt mondanám hagyd az automatára, vagy ha van külön olyan módra. Én azt mondom valamennyire értek hozzá, de külföldön nem igazán kreatívkodom. Nincs időm rá és valószínűleg egész életemben csak abban az 1 hétben leszek ott.
2017. jan. 23. 10:23
 8/10 anonim ***** válasza:
olvasd el a gép használati útmutatóját, nagyon szépen leírnak benne mindent, amit így elsőre el lehetne neked magyarázni róla. ezt a típust nem ismerem, de egy csomó géphez még egy rövidített változatot is adnak a használati útmutatóból (Quick Start Guide), amit nemhogy a reptérre vezető úton, de még a boltból hazáig is el tudsz olvasni.
2017. jan. 23. 18:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Fantasztikus képek születtek (leginkább automata módban) - de azért esténként ismerkedtem a gép iso funkciójával is.
2017. jan. 26. 20:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Már éppen akartam kérdezni, hogy milyen volt.

most ne add fel, mire legközelebb utazol simán begyakorolod az éjszakai fotózást is.

2017. jan. 27. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!