Melyik DSLR fényképezőt válasszam? Canon 100D,600D vagy 700D?
Nem vagyok már teljesen kezdő, viszont sajnos nincs pénzem profibb gépre, majd később. Melyiket kellene most választanom? A 600D-t talán azért nem, mert nem érintőképernyős, és a másik kettő egy kategóriával feljebb áll. Szerintetek megéri a 700D a plusz pénzt? Nekem tetszik, hogy a 100D olyan kicsi és könnyű (fogtam már), viszont nem kihajthatós, mint a 700D, és talán egy hajszálnyival kevesebbet is tud, mint társa.
Szerintetek megéri ráfordítani plusz pénzt? Most akciós lesz többszörösen is, így nagyon gondolkodok rajta. Aranyos a 100D, könnyebb is hordozni, de kevesebb lehetőséget látok benne. Viszont sokat utazok, és lehet pont emiatt a 700D körülményesebb lenne a súlya miatt, nem tudom. Fényképezőtulajdonosok, mi a véleményetek? :) Profik, nem profik is nyugodtan írjatok, minden érdekel. Most lesz Fekete Péntek, úgyhogy nincs sok idő eldönteni.
Előre is köszi!
A 700D egy szemernyivel sem áll a 100D felett, ugyanis ugyanazon a technológián osztoznak, a 100D gyakorlatilag a Canon válasza volt a kis méretű MILC-ekre, próbáltak egy SLR-t lekicsinyíteni, és ezzel a piacon a kis gépre ácsingózók számára is alternatívát nyújtani.
A 100D tehát egy kicsi kakukktojás, gyakorlatilag egy lekicsinyített 700D, de azonos szenzor, azonos fókusz és fénymérő rendszer, azonos képfeldolgozó, etc...
nov.4-én volt a Mediában a Red friday, akkor minden termék akciós volt. Igaz csak 10%, de ha bepirosítottad a face profilképed akkor kaptál +3%-ot.
De az e-digital black friday napja az tényleg "humbukk" volt, amit kinéztem volna az egy fillérrel sem volt olcsóbb.....
Hát ha már 10%-al olcsóbb egy 130-160 ezres gép, akkor az sem rossz, főleg, hogy a Canon most visszatérít majd 20 ezret, tehát mindenképpen most fogok gépet venni. Azért én szereztem már olcsón dolgokat Fekete Péntekek alkalmával, megvárom most is, hátha. Ha nem, nem.
Nem biztos, hogy annyira jó, ha egy gép kisebb. Erre lettem volna kíváncsi. Lehet, hogy profibb használatra egy nehezebb, de jobb markolatú gép jobb. Mivel eddig csak egy fajta Canonom volt, ezért ez érdekelt volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!