Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőt ajánlanátok?

Milyen fényképezőt ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kezdő (tegát már évek óta fényképezgetek, versenyeket is nyertem és volt kiállítva képem), de eddig csak egy bridge géppel fotóztam leginkább és néha, ha a kezeim közé tudtam kaparintani egy-egy dslr-t azzal is kattintgattam.

Szeretnék komolyabban foglalkozni a fotózással, ezt is akarom majd tanulni és később fényképészként dolgozni, valamint szívesen videóznék is (természetet, embereket..stb.)

A Nikon D3300-on gondolkozok úgy, hogy "nagy csomagban", két obival venném (18-55mm VR + 55-300mm VR Kit) plusz mellé majd egy AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8G -t.

Leginkább emberek, állatok és természetfotózáshoz szeretném használni. Egy ilyen csomaggal már neki lehet vágni egy fotós egyetemnek pl?

2017. jan. 8. 20:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Én azt mondom hogy Canon EOS 1300D + Jupiter 11 135mm f/4 + M42-EOS Adapter. El sem hinnéd hogy mennyire jók a régi, manuális objektívek, iszonyatosan élesek. Olcsó, kB 10 ezer forint, de ha jobbat akarsz akkor találsz olcsó Leica objektíveket is használtan. Ami a leges legjobb választás lenne (mondjuk igen drága) az a Carl Zeiss Sonnar 150mm f/4 Hasselblad V + Hasselblad V to Canon EOS adapter. Nagyon durva objektív, és éles is már 4-es rekeszen. A Nikon - M42 választás nagyon nem jönne ki jól, mivel a nikonhoz üveges adapter kell aminek vagy jó vagy szar a minősége, és jóval drágább is mint egy fém M42-EOS átalakító. Nem mondom hogy ezeket könnyű használni, mert ugye se AF se AF visszajelzés, se rekesz kontrollálás a gépről, de a képek élessége (ha jól állítod be) akkor csodálatos lesz. Ha még 120k-t szánsz egy objektívre a Jupiter és az 1300D mellé akkor az a Samyang 16mm f/2.0 ED AS UMC legyen. Ez jó kis kombó, van egy széles látószögű lencséd és egy 135-ös portréoptikád.
2017. jan. 8. 21:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hosszú választ, utána nézek majd a dolgoknak! :))
2017. jan. 9. 19:09
 3/3 gergoap ***** válasza:
A 40-es makró helyett 105-öst vegyél, az a legjobban használható látómezö! A fixeket ki kell próbálni, valakinek bejön, van akinek nem. Nekem ott csücsülnek a szekrényben, ritkán használom. Kiránduláshoz, eseményfotózás, állatokhoz jobb a zoom, mert nincs arra idő, sem hely, hogy egy fix manuállal megkomponálj egy képet. Sok értékes pillantról le lehet vel maradni. Művészi témákhoz jók.
2017. jan. 12. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!