Nikon D3300 vagy Canon eos 1300d-t ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Kezdő fotósként kérdezem, ez lenne az első gépem.2017. jan. 6. 20:02
1/5 anonim válasza:
Kezdokent mindegy, mindketto tokeletesen meg fog felelni az igenyeidnek. Kesobb is mindegy, maximum hitvita targya hogy melyik 'jobb', azonos kategoriaban mindket gyarto kb. azonos tudasu gepeket gyart nagyjabol azonos arakon.
2/5 anonim válasza:
Szerintem Canon. Igaz, a Nikon szenzorja egy hangyafinggal nagyobb, de ez nem számít sokat. A nagy hátulütője a Nikonnak (szerintem) hogyha majd arra a szintre lépsz hogy tudsz automatika nélkül élni akkor nagyon problémás lesz Nikonnal összeapplikálni egy M42-es objektívet. Nikonhoz üveges adapter kell, Canonhoz meg jó egy 3000 forintos fém átalakító. Mindkét gyártónak vannak jó objektívjei de én szívem szerint nem vennék egyiktől sem, mert nem olyan éles nyitott rekeszen mint egy 50 éves szovjet Jupiter 11 135mm f/4. De válaszd amelyik szimpatikusabb, végül is ha nem érdekelnek a Vintage obik akkor nincs túl nagy különbség a kettő között minőségben.
3/5 anonim válasza:
Canon-Nikon örök vita. Nincs jelentős külömbség.
A képről senki sem fogja megállapítani, melyikkel készült.
Előnyökről, hátrányokról sokat lehet vitatkozni.
Ha komolyan akarsz fotózni, a gép+obi vásárlással elkezdtél rendszert építeni.
A Canon nagyon rágyúrt a videóra, nagyon beelőzve a Nikont.
Megmarkolod, kézbeveszed. Amelyik neked jobban kézreáll.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, valószínűleg a Nikont fogom megvenni!:)
2017. jan. 7. 17:38
5/5 anonim válasza:
Nekem volt szerencsém mindkettohoz....canon volt előbb a mult héten...ellálltam ill. Cserét kértem a nikonra...220volt.hu volt olyan kefvesek kicserélték..a házbol ki se léptem...de most már meg sajnálom a canont...mert nagyobb volt...jobban kézre allt fél autoba jobb volt..wifi ott volt...de..most a nikon d3300 nál meg minha nagyobb lenne a szabadság a videoknál is...mit tudom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!