Kezdő fotósnak milyen dslr gépet ajánlanátok?
Nem sokat tudok még a fotózásról, nem soká szeretnék elkezdeni egy fotóssulit. Felszerelésnek DSLR, alap + tele objektívvel volt megadva. Eddig ezeket néztem:
Ezek közül megfelelő lenne valamelyik? Vagy esetleg más amit tudnátok ajánlani? (80-nál többet nem nagyon szeretnék rászánni, így használt gépek előnyben)
Ez a 82714-ik ilyen kérdés.
Sajnos a DSLR-eknél az olcsóság az objektívben ritkán okoz kellemes meglepetést a képminőséggel kapcsolatban. Az olcsó objektívek nagyjából arra jók, hogy a papírkép 9x14 cm-es méretben jónak látsszon. Na, vagy képernyőn 800 pixeles hosszúságban. Kevés ember áll meg ennél...
Amúgy Canonban nyilvánítanék véleményt.
Internet segítségével önállóan megtanulandó a Canon 4- és 3 számjegyes elnevezési stratégiájának tartalma, és megkeresendő a Wiki EOS system oldalán a gépek kibocsátásának dátuma.
A 30 D az jó kis gép volt, az enyém elkopott. :) Ezek mér idősek, mint a nagymamám. A kínált tele az nem autofókuszos, azaz általában nem jó semmire, kivéve, ha nyugis kavicsokat akarsz fényképezni. A rövid zoom meg csalódást fog okozni, na, az kimondottan a filmes korszak alapzoomja, így aztán valamikor a 90-esekben támadhatott fel nyersanyagaiból (ettől még lehetne jó, de a papírforma beválik).
Az 1000D-nél a telét nem ismerem, a rövid zoommal kapcsolatban az érzésed ugyanaz lesz, bár ez még nincs 20 éves.
Az 500D teléjéről jók a vélemények, a rövidről semmit nem látni, de alighanem ugyanaz, mint az előzőek.
A régi gépeket miért kéne hanyagolni? Jó persze nem a film hőskorában újnak számító gépre gondolok, de pl már egy Canon 20D is használható. Nekem is az van, megbízható kis masina. A felbontása az megegyezik egy 4K monitoréval, e fölött már lényeges különbség nincs.
Éppen most tervezem eladni, kérdező ha érdekel írj rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!