Kezdő "fényképészként" milyen gépeket ajánlatok?
Sony dsc f828-ról vélemények?
Ez megfelelő lenne számomra amolyan "tanuló" gépnek?
Mert nézegettem ezzel készített fotókat és elég szépeket csinál (szerintem) :)
7-es vagyok.
Sokan nem tudják, de nem a gép csinál szép képeket, hanem a fotós. Egy jó fotós egy 20ezer forintos kompakttal is olyan alkotásokat tud elkövetni, hogy csak ámulsz tőle.
Ezért kértem, hogy mesélj magadról, mennyire vagy elhivatott stb, mivel a fotózás azontúl, hogy hobbi, nem csak arról szól, hogy nyomsz pár gombot és megy a facebookra a fotó, hanem elég sok tényezőt kell készség szinten ismerni és kezelni ahhoz, hogy a fénykép tényleg fénykép legyen - és még akkor szó nincs arról, hogy művészi/esztétikai értékkel bírjon.
Tehát első körben gyakorolni kellene neked valami kisebb gép, amire kb bármelyik manapság kapható bridge gép megfelel.
A képminőséget hagyd, nem az lesz a szűk keresztmetszet még hosszú évekig, hanem Te.
Sziasztok!
De jó ez a téma. Pont most állok gép vásárlás előtt. Ugyan még megy az előző /és egyben első digitálisom a Smena után/, eszi az áramot, minden bekapcsolásnál kéri a dátum/idő beállítást (ezzel már nem foglalkozom, le OK-zom és lövöldözöm). Canon PS A710IS egyébként. Imádom és imádtam. Macro-zás is elég szépen megy. Nem is vennék olyat, ami 1cm-nél többet tud csak ezen beállításban. ...és igen, nem vagyok, legalábbis nem voltam magamnak, manuálisan beállítgatós, inkább hagyatkoztam a gépre. Most agyalok, hogy továbbra is kompakt legyen-e. Ahogy időm engedi, rengeteget bringázom, túrázom, autózom. Így kényelem és súlycsökkentés miatt erre esküszöm.
Visszatérve a kérdezőhöz.
Én mikor ezt vettem, abból indultam ki, hogy szerettem fotózni, szinte bármit és bárkit. Ez nem változott, sőt.
Mostanában már van mikor inkább azért nem lövök, mert a rengeteg képsorozatom nem tudom hová mentsem. Tudom, vannak lehetőségek bőven.
De visszakanyarodva. Mivel a Smena-val is tudtam jókat fotózni, és tetszett a hobbi, olyan gépet vettem, ami cég rég a szakmában van. Helyesbítek, én is kérdezősködtem, és ezt javasolták. Így jött, hogy Canon vagy Nikon.
A választás jónak tűnik, 2006 óta használom. Szervizben sosem volt. Akkukat vettem csak. Itt jön a problémám. Nem tetszik hogy az új gépekhez már beépített erőforrások vannak. Mobiltelefon témából kiindulva, úgy érzem, nem lesznek tartósak.Míg a ceruza méretű akkukat bármikor cserélhettem és csak 2db kellet belőlük egyszerre.
Nos, van ám dilemmám. Ahogy azon is agyalok, vegyek-e komolyabb gépet. De itt a súly és méret cipelése mond ellent.
Köszönök bármiféle segítséget!
"Egy jó fotós egy 20ezer forintos kompakttal is olyan alkotásokat tud elkövetni, hogy csak ámulsz tőle."
Igazad van abban, hogy nem a gép választ témát, nem komponál... de egy kompaktot (feltéve, hogy tényleg fotózni akar valaki és olvas, gyakorol, fejlődik) néhány hónap után kevésnek fogja találni...
50-ért, nem 1-2 éves, de tisztességes dslr-eket kapni. Nikon D80, D200, Canon 450D, 30D, Pentax K10D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!