Melyiket erdemesebb megvenni? /Canon/
Szeretnek egy tukros gepet venni (regebbtol "fotozok" hobbi szinten, eddig egy regebbi kompaktom volt, ami nemregiben megadta magat)... tukros gepet meg nem hasznaltam(volt mar a kezemben, uzletekben megnezegettem- regebbtol tervezem a vasarlast, de eddig meg nem volt ra okom- szivem szerint Canon-t vennek mert jobban "ul" a kezemben)
Amire hasznalnam: termeszet (tajkep, vadak), csaladi esemenyek, rendezvenyek(koncert, eloadasok,...)
A keret amibol szeretnem betakarni a vasarlast ~150ezer Ft.
A kerdes/keres a kovetkezo: kit-ben vegyem (vaz+ alap obi) vagy kulon vaz es kulon vmi mas/jobb obi? Milyen vaz (1200D-1300D, vagy inkabb mast?)???
(Kerlek hanyagoljatok azt h milyen fotos vagyok ha nemtudom mit akarok. Velemenyem szerint az oldalt azert hoztak letre, hogy akinek szuksege van barmi fele tanacsra-segitsegre, megkapjak. Tudomasaim szerint nem szuletett ugy senki, hogy mindent tudna, es olyan vagyok amit nem tudok azt megkerdezem.
Es nincs kedvem a millio feltett kerdes kozott keresni, hogy melyik az ami szamomra hasznos lenne, szoval logikusabbnak latom feltenni meg egyszer.
Akinek nem inge, ne vegye magara!!!)
Elore is koszonok mindent!!!
Tehát gyakorolni jó, de fényképek készítésére alkalmatlan. Lehet, hogy te elvagy vele, de mifelénk ezt szarnak hívják. :)
Igazából azt nem értem, hogy ha valamiről tudod, hogy szar, akkor miért ajánlgatod a kérdezőnek? Dögöljn meg a szomszéd tehene is?
Tisztában vagyok a kromatikus aberráció fogalmával. Csak téged idéztelek, mikor azt mondtam, gyakorolni jó de hamar kinövöd.
Ezek szerint még te sem tudod eldönteni, jó-e neked - bár én mintha azt érezném, hogy megbéntad, csak nem akarod bevallani magadnak.
Nekem tulajdonképppen teljesen mindegy, csak nem kéne a kérdezőt a DC objektívek felé terelni, mikor közismerten szarok...
Azért a kitobi DC-s és IS-es változatai között nem akkora a különbség beruházást tekintve, mint egy 20 eFt-is használt Sigma tele, meg a 300 eFt-os Canon 135/2 között. hogy gondolkodni kéne, hogy ejjjjej, ajjjaj, meg kéne lépnem, de akkor nem jut a gyereknek egyetemre...
Egyszerűen el kell menni a DC-s kitobi mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!