Nikon D5500-ra csak DX-es lencsét vehetek?

Figyelt kérdés

Nem rég vásároltam egy ilyen fényképezőt.A kitt lencsét sztem kinövöm lassan, ezért kellene vmi komolyabb. Most nézegetem a Nikon oldalán h a DX-es lencsékből nem is olyan nagy a választék. Amin meglepődtem, h fix lencsékből f1.8 alatt nem is nagyon van semmi.

Annyira nem vagyok benne jártas, csak szeretnék egy kb 35mm, egy 80-100 mm közöttit, és egy zoomosat, pl 70-300 vagy vmi hasonló. Csak hobbi célra, portrékat, baráti összejöveteleket, és tájat fotózni.

Nem vagyok benne jártas,.

Köszönöm előre is.

2016. nov. 11. 17:14
 1/1 ThodEE GoD ***** válasza:
100%
Az FX objektívek ugyan úgy működnek rajta csak álltalában drágábbak, másik gyártóknak is vannak nagyon jó kompatibilis objektíveik, dx en más a mélység élesség mint FX vázon gondolom a használhatóság miatt nem annyira elterjedt 1.8nál fényerősebb obi ;)
2016. nov. 11. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!