Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen állvány ajánlotok...

Milyen állvány ajánlotok kezdéshez?

Figyelt kérdés

10-15ezer forintig mennék el.

Nemrég óta fotózok de úgy érzem szükségem van egy állványra. Természetesen nem mindig, de volt már rá példa mikor el kellett volna egy.

2016. okt. 9. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:

mire akarod használni?

mit akarsz fényképezni?

ha nem mozgatod, hanem "stúdió" szerű használatra kell, akkor tripod

ha túrázás közben, vagy rendezvényen, akkor monopod

2016. okt. 9. 21:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Tripod kellene.
2016. okt. 9. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk én nem értem a monopod mire jó. Jobbra balra még bemozdulhat a gép, sőt előre hátra is. Ha van normális súlya a szettnek (váz obi vaku) akkor amúgysem fog bemozdulni.
2016. okt. 10. 08:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Madarra vagy egyéb állatra várva nem szívesen tartanám a gép + Obi súlyát órákon át a hidegben, de akkor is jól jön, ha kevés a fény, és pont azt minimális fényerőt nyered rajta, hogy jó legyen a kép de pont ne mozduljon be
2016. okt. 10. 14:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Milyen géphez?

Váz+objektív súlya ×1.5 terhelhetőség

2016. okt. 10. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:

"Mondjuk én nem értem a monopod mire jó. "

Elmondom: A monopod jobb mint a semmi és vannak olyan helyek ahol állvánnyal nem fotózhatsz, viszont a monopodot beengedik. Példa: Málta, St Co John Cathedral.

2016. okt. 10. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Jó az a monopod, ócska fényviszonyok mellett pont azt az élet és halál közti két-három fényértéket képes szolgáltatni, ami a technikailag rossz vagy jó kép közti különbség. Ráadásul elég flexibilis bizonyos tartományon belül mozgó témához.

Amellett kutyát és rablót is oldalba lehet vele vágni, ami háromlábúval sokkal nehézkesebb. Persze ehhez egy panorámafej még előnyösebb a végén.

2016. okt. 11. 09:26
 8/10 anonim ***** válasza:
De ha egyszer az is bemozdulhat? Egyedül fel és le talán nem mozdulhat a gép, de a többi irányban igen, és már mindjárt mosott lesz a kép. Hogy kell akkor használni hogy stabil legyen?
2016. okt. 11. 11:15
 9/10 anonim ***** válasza:
2016. okt. 11. 11:21
 10/10 anonim ***** válasza:

ja és a tripod is be tud mozdulni :D meg kirúgja a lábát a sok járkáló balfäsz meg stb...

semmi sem tökéletes

2016. okt. 11. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!