Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezőgépet szeretnék...

Fényképezőgépet szeretnék venni barátnömnek de n milyet vegyek?

Figyelt kérdés
Hello sajnos nem igazán értek hozzá meglepetésnek szánom ezért őt nem tudom megkérdezni.Valaki aki èrt hozzá tudna ajánlani egyet.Olyan 150-170 ezer forintig bezárolag.Elöre is kösszönöm.

#ajándék #fènyképezőgép
2016. okt. 4. 11:11
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Nikon gépekről hallottam jót, s láttam gyönyörű képeket - de hogy azon belül melyik jó, abban sajnos nem tudok segíteni :-(
2016. okt. 4. 11:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Na, már megint lefelejtettem a linket :-(

[link]

2016. okt. 4. 11:41
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Canon gépekről hallottam jót, s láttam gyönyörű képeket - de hogy azon belül melyik jó, abban sajnos nem tudok segíteni :-(
2016. okt. 4. 14:50
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

Na, már megint lefelejtettem a linket :-(

[link]

2016. okt. 4. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:
65%

A sok értelmes válaszoló... attól függ mennyire szeret fotózni, mennyire tud.

Ez fix obis, de komoly gép, csalódást nem okoz, tanulni is jó rajta, közepes "csajos" méret:

[link]

Haladó slt (nem dslr, van benne tükör de nem mozog tudtommal, így gyakorlatilag az a része nem romlik) gép:

[link]

Érintőkijelzős gép, cserélhető objektíves kis méretű kompakt, és a színe "csajos":

[link]

De ezen kívül van még sok, tudni kéne mi tetszene neki. De ezt csak te tudod.

2016. okt. 4. 15:49
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

OK. Megpróbáltam segíteni a kérdezőnek, erre az egyik kifiguráz, a másik leszólja a válaszolókat - nem lehetne egyszer, csak egyetlen egyszer elfogadni azt, amit ír a másik segítő szándékkal és nem belerúgni?

Magyar a magyarnak vájja ki a szemét... :-( - jó lenne már egy kis békesség...

Nekem a Nikon tetszik (első vagyok), másnak a Canon, a harmadiknak a Fuji (az is jó, tényleg) - a kérdező meg majd kiválasztja, mit szeretne...

2016. okt. 4. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Ne haragudj, de nem sokat segítettél azzal hogy linkeltél egy fényképezőgép listát. Ilyenkor nem árt konkrét ajánlatokkal segíteni a kérdezőnek, legyen min elindulnia. Én ezt megtettem, nem ugattam le senkit.

Bár a kérdező sem túl aktív, úgy látszik ugyan mindegy milyen gép de akkor minek kérdi?

2016. okt. 5. 14:15
 8/10 A kérdező kommentje:

egyébb elfoglaltságaim miatt nem tudtam reagálni a válaszokra elöször is köszönöm mindenki válaszát még a kifugárázosat is :

) kiváltaképp kösz annak aki konkrét gépet is ajánlott a második ami nekem tetszik igazábol amit még esetleg tudok informáciokent adni hogy föleg természet fotokat készit a jelenlegi gépével ami egy olympus márkáju kompakt gép amit még én vettem neki 6 éve 40 ezerért sajnos a pontos tipusat nem tudom.

2016. okt. 5. 18:27
 9/10 Ignis Subdialis ***** válasza:

Szerintem érdemes MILC-ben gondolkodni, ezek nagyon kreatív gépek és a cserélhető objektív - különösen, hogy konverterrel jó fényerejű és rajzolatú régi analóg objektívek is csatlakoztathatók - is garantálja a szép képek lehetőségét. Plusz kis méretének is vannak előnyei.

Ezen belül én előnyben részesíteném az olyan gépeket, aminek kihajtható az lcd-je, esetleg az is szempont lehet, hogy van-e rajta vakupapucs, vagy hogy a beépített vaku mennyire emelkedik ki a vázból (minél távolabb villant az objektívtől, annál kisebb a vörösszem-effektus előfordulási valószínűsége). De igazából természetfotózásnál való vakuhasználatnál nem ilyen villanófényt használnak a fotósok, vagyis ezen a területen ennek nincs jelentősége, csak ha pl. egy családi összejövetelnél kapná elő a fényképezőt, akkor jó, ha van beépített vaku, ami azért valamennyire kiemelkedik a gépből. A külső vakusín azért hasznos, ha valahogy rákapna a vakus képekre, akkor arra rá lehet küldeni egy külön megvásárolt nagyobb vakut. :)

Az #5/2.link egy cserélhető objektíves gépet ajánl (aminek a leírásából én kissé hiányolom a B időt), ami oké, hát hozzá kell szokni, hogy ez egy nagyobb gép, az ember nem viszi mindenhová magával. Az 1. link azért necces, mert valószínűleg 6 éve 40 ezerért valamilyen sokszoros zoom-os objektívvel felszerelt kompakt gépet vettél neki, vagyis hozzá lehet szokva a jó ráközelítésekhez, viszont ennek ráadásul nem is cserélhető az objektívje. Cserébe viszont professzionális tulajdonságokkal bíró kompakt gépnek tűnik, még nyers formátumban (raw) is ment, kárpótolhat a gyönyörű képekkel, a zoom nem minden, sőt! A képméretből ítélve ez egy régebbi kiadás, lehet, hogy azóta tovább is fejlesztették.

A 3. link egy MILC, de a rászánt összegből sokkal jobbat is vehetsz, pl.:

[link] Ehhez mindjárt két objektív is van, bár a vaku egy kérdőjel nekem ezzel a külön pici vakuval.

Ennek: [link] is van elvileg kihajtható lcd-je, és beépített vakuja is, vakupapucs viszont nincs. Plusz ez is két objektíves.

Ezt meg egy obival adják, de az lcd kihajtható, vaku szemszögéből "mindene megvan" :) [link]

2016. okt. 12. 14:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Hú nagyon kösz át is nézem amiket küldtél bár úgy néz ki karácsonyi ajándék lesz tehát még van időm dönteni.Mégegyszer kösz
2016. okt. 12. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!