Megérné megvenni ezt a fényképezőgépet egy kezdő fotósnak?
Jövő hónapban szeretnék venni egy fényképezőgépet és szeretnék elkezdeni komolyabban fotózni. Elsőre nem szeretném nagy költségekbe verni magam, ugyanakkor nem szeretnék egy ,,mezei,, fényképezőgépet sem venni. A választásom a sony cyber shot dsc hx300-ra esett. Megérné beruházni rá, vagy inkább van nála jobb választás is ebben a kategóriában? Tippeket, tanácsokat szeretnék kérni ezzel kapcsolatban valamint abban is, hogy mi az amire figyelni kell egy gép megvásárlásakor?! Tükörreflexes gépet még egyelőre nem szeretnék venni, előtte inkább minél többet gyakorolni sima digitális géppel :)
A válaszokat és a segitséget előre is köszönöm :)
Én nem vennék Sony-t. Fujifilm szerintem jobb képeket csinál. 50x-es zoom nem tudom kell-e neked, de szerintem az sok és jó fényviszonyok is kellenek hozzá, sokszor torzítja a képet. Ezt a gépet nem ismerem, de 20Mpixelnél már olyan mértékű lehet a torzítás a képek szélénél, hogy baromira zavaró.
Nekem ami fontos szokott lenni fényképezőgépnél, hogy nagylátószögű legyen, ne torzítson, de az már szerintem kb. 2x ennyi lenne árban.
#7 vagyok
Csak mert azok a cserélhető optikák miatt sokkal jobban használhatóak és 120-130k körül azért lehet már találni jó dolgokat.
A megapixelt szerintem 8-9 felett nem érdemes nézni, kivéve ha plakátot tervezel belőle nyomtatni, mert a 8 mpx felbontás az megegyezik a 4k kijelzőjével, tehát afölött már lényeges eltérés nincs.
Használtan 80-90k körül tudom ajánlani a Canon 50D-t ami abszolút jól használható.
Összefoglalva DSLR előnyei a bridge gépekkel szemben:
-Cserélhető optika
-Ha vázat veszel viheted az objektíveket kivéve típus váltáskor
Hátrány:
-Drágább
Ha esetleg a DSLR mellett döntesz, akkor szerintem egy idő múlva, ha belejöttél beruházhatsz egy régi orosz objektívre, pl a Helios 44 szériának olyan képe van amit nem sok mai objektív tud, viszont olcsó. A hátulütője az hogy manuális, ami nem feltétlenül hátrány
Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!