Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek fotózni már évek óta, viszont eddig csak telefonnal fotóztam, elhatároztam, hogy beruházok egy komolyabb gépre, persze nem profit szeretnék vásárolni, hanem minőségi darabot megfizethető áron.

a Canon powershot sx410-et néztem ki.

2016. aug. 21. 19:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én a helyedben még várnék a gép vásárlással. Ne azért vegyél meg bármilyen gépet mert mások azt mondták. Elsősorban neked kell tudni, hogy pontosan mire van szükséged. Minden fotósnak mások az igényei. A saját igényedet kell tisztázni, hogy mit vársz el egy géptől és a jövőben milyen mélységében akarsz a fotózásba belemerülni. Vannak e terveid a fotózással, akár csak hobbi szinten is meddig akarod fejleszteni a felszerelésed, akarsz e később is objektívekre költeni.

Fontos e a videó funkció. Elég csupán a háromszoros optikai zoom. Elég csupán a kit objektív, abból is a kisebb, vagy a nagyobb mert nem mindegy. Akarsz e venni még portré objektívet, teleobjektívet, vagy a népszerű 50mm-est. Ezeket kell tisztázni magaddal, utánna olvasni, fotós oldalakat böngészni, fórumokat olvasni, tesztképeket nézni..stb. stb..A vásárlás előtt neked már tisztában kell lenni a kiválasztott gép tudásával, előnyeivel és hátrányaival.

Lehet hogy ez csupán egy fellángolás ami pár hét, hónap alatt elmúlik, vagy csillapodik és később egészen más megvilágítást kaphat az elképzelésed. Hagyni kell megérni az elhatározást, higgadtan józanul mérlegelni hogy valóban érzel e elhivatottságot a fotózás iránt vagy sem.

Én lassan egy éve tervezem a gép vásárlást. És az amit kiválasztottam, azt a kezdet kezdetén elvetettem, de mégis ahhoz tértem vissza. Mivel én nem érzek elhivatottságot a fotózás iránt számomra fontosabb a gép videó funkciója és az optikai zoomja.

Ezért mondom, hogy mindenkinek elsősorban saját magával kell tisztázni az igényeit.

2016. aug. 22. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!