Canont vagy Nikont érdemes venni?
Tükörreflexes fényképezőgépet szeretnék venni de nem tudom hogy Canont vagy Nikont. Ahogy elnéztem a nikonok olcsóbbak és többségük 24.1-2 mpx között vannak ezzel szemben a Canon 18.1-2 mpx- esek és sokkal drágábbak.
Ha valakinek van esetleg valami tapasztalata vagy ajánlana egy tükör reflexeset azt irja le légyszi
Teljesen mindegy, hogy melyiket veszed meg. Az is mindegy, hogy 18 vagy 24 megapixel, mert egy 2 megapixeles monitoron nem fogsz különbséget látni, csak 8x-16x nagyításnál. Inkább az a kérdés, hogy mire akarod használni, milyen funkciókra lesz szükséged. Videózáshoz a Canon gépek jobbak, ha a fotózáson van a hangsúly, akkor Nikont, de akár Pentaxot is vehetsz.
Mennyit szánsz gépre?
Kedves kérdező, kifejtenéd, kérlek, hogy milyen felhasználási területen vanneked szükséged arra a plusz pár megapixelre, ami a 18 és a 24 között van?
Azt is megmutathatnád, hogy hol találod az azonos kategóriájú gépek közül a Canont sokkal drágábbnak.
A kérdésed alapján először még azt is meg akartam kérdezni, minek neked egyáltalán dslr, de tulajdonképpen ez mindegy, a te dolgod.
Egyetértve az előttem szólókkal, először kéne neked egy olcsóbb bridge, 16 Mp, 20-30-as zoom, és próbálgasd. Fotózz tájképeket, portrékat, életképeket, virágokat, bogarakat, sport eseményeket és ki fog alakulni, hogy miben vagy jó, mi érdekel igazán s ahhoz kell majd komolyabb gépet választani, ha kell.
Úgy tűnik, a dslr olyan státusszimbólum félévé vált. Jó képet nem a nagyon jó fényképezőgéppel lehet csinálni, hanem jó "szemmel", egyéni látásmóddal.
Javaslom pl a Nikon Coolpix L 340-et, itt van hozzá két link.
https://www.youtube.com/watch?v=Vu9yS2ZQT8g
Ha már dslr kell, akkor a Canon és a Nikon a két első a piacon, Canon nagyobb mennyiséget gyárt, bővebb az objektív választéka, Nikon szerintem egy kicsit kifinomultabb technikát kínál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!