Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ha egy fényképezőbe két...

Ha egy fényképezőbe két különböző teljesítményű elemet teszünk az árthat valamit a fényképezőnek vagy csak az elemnek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ilyet nem szabad csak a hasznalt fényképezőmben két különböző elem volt. Több hónapig. És a töltőjével töltöttem és nem láttam csak amikor cserélni akartam benne az elemet.

2016. júl. 1. 06:33
 1/7 anonim ***** válasza:
a gépnek nem árt, a nagyobb teljesítményű elemnek viszont nem tesz jót, a kisebb mindig lemeriti. de lényegében semmi baj, vegyél két egyforma akksit
2016. júl. 1. 07:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Megnyugtattál. :)
2016. júl. 1. 11:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora hülyeség . Az elemeknek nincs teljesítményük hanem feszültségük .

A fényképezőt csak akkor ronthatnád el ha egy nagyobb feszültségforrást kötnél rá ami elemek révén fizikai képtelenség , még a tölthető ceruza formájú aksik is alacsonyabb feszültséget tudnak tárolni mint egy elem ami 1,5V .

Egy ilyen bóvli ceruza aksi 1,2V üzemi rá is van írva ,egyébként tök mindegy ezeknek a retkeknek ha egyforma amper órásokat teszel bele akkor se fog sokáig jól működni ,mivel ezek nem lítium ion cellák és a kétezer forintos töltő nem is tudja szabályosan feltölteni a párosával behelyezett aksikat . Nem tudom miért ragaszkodik ezekhez a vackokhoz az elektronikai ipar ,de sajnos vannak olyan eszközök amikbe csak ez megy bele aztán töltheted két napig párosával az egyik elem egy idő után soha nem lesz normálisan feltöltve , nekem van egy marék ilyen szemetem , még a 12e ft os hiperszuper töltő sem képes egyformára feltölteni.

Ezért fog hamar lemerülni a géped de tönkremenni nem tud .

2016. júl. 1. 21:32
 4/7 Mist194 ***** válasza:
Kicsit bonyolultabb a kérdés. Az elemeknek is van teljesítményük, nemcsak feszültségük, van 300 mAh-s és van 3000 mAh-s elem (ez pl Litium-vas). Nagyon nem jó a gépnek sem ha különbözőt rakunk bele. Jobb gépeknél (ceruzaelemesek) a menüben található egy menüpont, ahol be lehet/kell állítani, hogy milyen elemet, akkut tettünk bele. Célszerű minimum alkálimangánt, de legjobb lítium AA 1,5 V elemet használni, s egyformát, azonos kapacitásút (úgy értem nem egy újat és egy félig lemerültet).
2016. júl. 19. 20:09
 5/7 Mist194 ***** válasza:

Bocs, most látom, hogy elemről és töltésről írsz.

Elemet nem szabad /lehet tölteni, csak akkumulátort.

Tehát azonos akkut bele, egyszerre feltöltöttet, menüben beállítani mit tettél bele.

2016. júl. 19. 20:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen tölthető nikkel metál hidrid akkumulátorról akartam beszélni.
2016. júl. 21. 11:57
 7/7 Mist194 ***** válasza:
A Ni-Mh akku 1,2 V-os, amit a gépbe használsz, egyformák legyenek típusra és mAh kapacitásra is. A kettőt egyszerre töltsd fel. Célszerű 4 db-ot használni, hogy legyen tartalék elem, ha a gépben lemerül. Ezeknek az aksiknak elég nagy az önkisülésük.
2016. szept. 1. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!