DSLR gépre a clear szűrő tükröződik?
Most vettem egy Nikon D5500 fényképezőt, és szeretnék rá egy szűrőt venni a lencse védelmére (szóval nincs szükségem semmi féle effektre). Állandóan szeretném a gépen hagyni.
Néztem az UV szűrőt, ami könnyen tükröződhet, és amúgy is felesleges, mert a fényképező objektívje UV szűrős.
Utána rátaláltam a polár szűrőre, viszont az csak jó fényviszonyok között használható, mert jelentősen megakadályozza a fény optikába jutását.
Szóval esti használatra sem az UV, sem a polár szűrő nem alkalmas az én felfogásom szerint.
A clear szűrőkről viszont nem találtam különösebb leírást vagy tesztet.
Van esetleg valakinek tapasztalata? Van valamikor valamilyen hatása (pl. tükröződés) a képekre?
Szívesen veszem az egyéb javaslatokat is, hátha vmire még nem gondoltam.
Köszönöm! :)
Bármilyen optikai elemet iktatsz a fény útjába, az befolyásolja a képet.
Tökmindegy, hogy egy sima ablaküveg, egy clear filter (az mi a tököm?), UV filter - a fény megtörik, tükröződik. Nyilván a minőségtől függ, hogy mennyire, egy hatvan centes kínai ablaküveg jobban fog torzítani, mint egy harmincezer forintos Hoya, de ha nagyon aggaszt a tükröződés, akkor ne tekerj fel semmit. Mellesleg meggyőződésem, hogy a kitobin nem nagyon fog tovább rontani egy párezer forintos ablaküveg.
Ha torzításmentes védelem kell, tedd fel a napellenzőt, az nyújt némi védelmet - és vigyázz a kamerára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!