Milyen ND szűrőt vegyek?

Figyelt kérdés
Egy 67mm átmérőjű Canon objektívem van, nézegettem hozzá eBay-en ND-ket, és meglepően olcsónak tűntek (ND2-400 pár ezer Ft-ért). Videózásra és fotózásra egyaránt szeretném használni, de azért nem szeretném ha gagyi lenne. Milyet tudnátok ajánlani?

2016. ápr. 16. 21:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Az olcsó ebayes ND szűrők minősége khm... szóval elég sok kívánnivalót hagynak maguk után. Egy drága objektívet eléggé el lehet rontani, ha kap egy olyan szűrőt maga elé, aminek a minősége kétséges, így lebeszélnélek róla, egy Hoya vagy B&W filter (hogy a még jobbakat ne is említsem) nem véletlenül kerülnek egy nagyságrenddel többe, persze, benne van a márkanév, a marketing, de durván benne van a minőség is
2016. ápr. 16. 22:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Olcsó húsnak (ND filternek) híg a leve.
2016. ápr. 17. 00:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor inkább itthon nézek. :)
2016. ápr. 17. 11:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Az olcsó gagyi itthon is ócska lesz, a minőség pedig eBay-en is minőség.

Nem az eBay a probléma.

2016. ápr. 17. 11:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Így van, a kérdező is azzal kezdte, hogy meglehetősen olcsó, én meg írtam neki, hogy a meglehetősen olcsóval mi a gond. Természetesen egy csomóan megveszik az ebayen és árulják idehaza ugyanazt a szutykot, ahogy ott is lehet kapni minőségi cuccot, de egy jó B+W filter itthon sem 2 fillér és az ebayen sem (még akkor sem, ha vannak jó akciósan árult cuccok néha), a kérdező is gondolom a klasszikus 1-2$-os darabokra értette, mint ezek:

[link]

2016. ápr. 17. 11:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Igazából azért gondoltam, hogy itthon veszek inkább, mert ilyen témában nem térnek el annyira az eBay-es árak az itthoniaktól(csak eBay-en könnyebb megtalálni a dolgokat). És ha már magasabb áron szeretnék valamit eBay-en venni, akkor rájön a vám, ráadásul lassabban ér ide.
2016. ápr. 17. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!