Első esküvői fotózás?
Leginkább tanacsot szeretnék kérni olyanoktól, akik már fotóztak esküvőt. Fotózni tanulok és egy ismerősöm kért meg, hogy fotózzak a bátyja esküvőjén júliusban. Mondtam neki, hogy gondolják át, mert még soha nem fotóztam esküvőt és ez olyan alakom, ami (jó esetben) egyszer van egy életben. Azt mondta, ez kis költségvetésű esküvő lesz és nem szeretnének hivatásos fotóst hívni, mert nincs rá keret, így elvállaltam.
Hogy végre a lényegre térjek, tanácsokat szeretnék kérni olyan emberektől, akik már fotóztak esküvőt.
Nekem egy Nikon D2x vázam van egy AF S NIKKOR 18-200mm 1 3 5-5 6 GII ED objektívvel. Vakum nincs, úgyhogy csak ebből tudok gazdálkodni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hát igen... zseniális szakmai közösség jött itt össze azokból az emberekből, akik "vettem egy DSLR-t, holnapptól -ha lehet pénzért- esküvőt fotózok a kitobimmal, már csak egy vaku hiányzik, és én fotós is vagyok" mentalitást képviselnek.
Persze, senkit nem érdekel, hogy ki mivel fotózik, az végképp nem, hogy egy a témához teljesen alkalmatlan felszerelést 1db komponens (a vaku a gyengébbek kedvéért) nem fog a témára alkalmassá tenni (bakker, az 50 lóerős suzukiból sem lesz versenyautó ha rárakok egy jó nagy spoliert). Tudás meg aztán végképp nem kell, a felszerelés minden, ha mindenkinek D3-a lenne, akkor akkor a profi fotósoknak felkopna rögtön az álla, mert ők is csak a jó gép miatt lőnek jó fotókat.
Hiába nem véletlenül van tele a net Béci meg Jenőke photography oldalakkal, én már csak azt várom, hogy az iphone-osok mikor szorítják őket ki az esküvői fotó piacról :)
Na akkor foglaljuk össze kedves kérdező:
A felszerelésed egy rakás kaki, amin még egy vaku sem segít, így teljesen alkalmatlan esküvői fotózásra. És a jelenlévő szakértők szerint még nem is értesz a fotózáshoz sem.
Konklúzió: Az esküvőknek még a környékét is kerüld el. A felszerelésedet ásd el.:)
A felszerelést nem kell elásni, tökéletesen alkalmas egy nyaralás megörökítéséhez, az utazó zoommal nem kell cserélgetni sem, egy üveggel megold mindent, egy mobilnál biztos jobb képminőséget fog kapni még egy ilyen nem túl jó objektívtől is.
Ez a szett jelenleg kb erre való, nincs ezzel semmi gond, ha valaki erre szeretné használni. Professzionális, indoor célokra szinte teljesen használhatatlan, így ezt pedig nem kellene erőltetni.
" nem szeretnének hivatásos fotóst hívni, mert nincs rá keret, így elvállaltam. "
Istenem, hány ilyen volt a történelemben, hogy az ifjú pár pont a fotóson akart spórolni. Meghívták fotósnak az új tükrös gépű kitobis pistikét, hogy majd gyönyörű képeket készít ingyen, aztán hatalmas veszekedés mert értékelhetetlen képek készültek.
Na akkor, ki akar itt esküvőt fényképezni, lássuk csak. Igen, igen a jó öreg D2x,hááát nincs valami mááááás, nézzük a z obit is tyűűű ez meg mi a kaki. ÁjjÁjj. ÓÓÓ jajjj, Hááát, akkor lássuk csak, templom, igen , nem. Háááát talán, de nem is tudom, vagy mégis?
ÓÓÓÓ, most látom csak a vaku , ajjaj....ÁÁÁ.
Ez húzós lesz. Na és lesz tánc, vagy ijesmi. ajjaj.
Mivel én full profi vagyok, mindenkit lebeszélnék a fotózásról. Gyerekek ahhoz érteni kell, az meg nem megy mindenkinek. Na és ez a felszerelés valami siralomház. Legalább full frame lenne, vagy nem is tudom.
Szóval vagy engem hívtok, mert én legalább értek hozzá, de itt a kör be is zárult mert nincs más alternatíva. nektek fogalmatok sincs mifán terem a cinematográfija....
#16: Tele vagyok júliusra, sőt egész évre, nem tudok idénre több esküvőt vállalni, de nyilván ha saját magamat akarnám reklámozni akkor adtam volna valamilyen elérhetőséget. Az iróniát pedig még gyakorold kicsit!
Melleeleg attól, hogy gúnyolódsz, attól ez még egy szakma, amihez évek rutinja, milliós felszerelés, látásmód ée tudás kell. Ha nem így lenne, ha bárki meg tudná csinálni akkor vajon miért van az, hogy tele a net borzasztóbbnál borzasztóbb esküvői fotókkal? Miért van az, hogy aki 120-150eFt/egész napos esküvő ár alatt dolgozik az jobb2ra digitális szemetet gyárt? (Ja, ez azért van mert aki tisztán adózva teszi ezt annak a költségeire és a profitjárs is figyelnie kell és ha van 70e Ft költsége egyetlen esküvőn, nyilván nem 70e Ft-ért fog dolgozni). Miért van az, hogy Te aki itt gúnyolódsz, még a fogalmakat sem ismered, de azért lenézel egy szakmát amiről fogalmad sincs?
Segítek picit: A cinematográfia filmkészítést jelent.
Kedves válaszolók!
Először is köszönöm a válaszokat, bár nem forradalmat akartam, mégis itt fikázzátok (tisztelet a kivételnek!) egymást, a felszerelést, tapasztalatot, stb... Szerintem ez egy egyszerű kérdés volt, semmi olyan nem volt benne, amiért bele kéne kötni a másikba.
Kedves szájhősök! A felszerelésem olyan amilyen, én sem mondom másnak, hogy ássa el.
Nem tudom ki írta, de olvastam, hogy inkább a jegyes fotózást ajánlja kezdésnek, köszönöm, megfogadom a tanácsot.
Véleményem szerint nem az a fotós aki milliós felszereléssel, ész nélkül kattintgat. Értem és tudom, hogy egy esküvői fotózáshoz kell egy bizonyos felszerelés, ami nekem nincs meg, kevés hozzá.
Nem vagyok profi fotós, de jól fotózom, észreveszek olyan dolgokat, amiket mások nem és jól kapom el a megfelelő pillanatot.
Végül (bár nem a "válaszok" miatt) úgy döntöttem, hogy a szertartást nem vállalom, csak a kreatív fotózást, ami nem az esküvő napján lesz.
A szájhősöknek, iróniamestereknek és akik belekötnek a másikba, itt nincs helyük. Akinek nem inge, ne vegye magára!
Köszönöm az értelmes válaszokat! Ha bárkinek van JÓ tanácsa, akkor azt szívesen fogadom:)
Úgy látom te sem vagy különb mint a szakértőid. Az irónia megértéséhez IQ-ra is szükség lenne, de úgy látom abból neked sincs sok, hiszen az ásás nem neked szólt....
Hanem annak a pár felfuvalkodott egoistának aki idejön magát fényezni. De tudod mit most már neked is mondom, hogy a gépedet és az objektívedett használd ajtókitámasztóknak.
Az meg egy ökörség, hogy esküvőre vaku nélkül megy valaki...Persze megy a magyarázkodás a magas ISO-ról, meg a többi blabláról, de nem tudom komolyan venni, mert VAKU akkor is kell ha az atya úr isten vállal esküvői fotózást, még akkor is, és neki is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!