Budapesten igazán profi fotós, csak beállított esküvői fotózást (3óra) kb. mennyiért csinál?

Figyelt kérdés
Nánási Pál, vagy Erdélyi Gábor stb.-re gondoltam (Pillanatart-osat nem nagyon szeretnék, nagyon egy "kaptafa" munka), illetve kit ajánlotok még?

2014. szept. 9. 18:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%

Nem mondanám egy kaptafának a Pillanartot sem, viszont esküvőt nem bíznék olyan celebfotósra mint Nánási Pál. Erdélyi Gáborról meg még nem is hallottam (az esküvői képeit elnézve ez valószínűleg nem véletlen. Totál felejthető, közép-alsó kategóriás fotós).

Akik szerintem jók és nem Pillanart tagok(a teljesség igénye nélkül):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Árban gondolom eléggé változó de 120-150E Ft-ot szerintem ebben a kategóriában nyugodtan számolhatsz egy esküvői kreatív sorozatra.

2014. szept. 9. 23:55
 2/12 anonim válasza:
64%

Nánásit és hozzá hasonló celeb fotósokat én se ajánlanék ilyen feladatra. Pillanart csupán egy szervezet, nagyon jó fotósok is vannak benne, de hasonlóan nem pillanartból is van még elég sok jó

pl.:

[link]

[link]

[link]

stb...

a nagyobb gond, hogy egyikük se fogja elvállalni a 3 órát, hacsak nem fizeted ki nekik az egész napjukat, esetleg nem péntek-szombatra teszed a fotózást hanem mondjuk kedd-szerda. Akkor esélyes, hogy meg tudod bízni őket ilyen feladatokkal. Az ár valahol 25e / óra környékétől indul felfele, de tényleg számíts rá, hogy inkább 100++ árat kapsz, mivel mindegyiküknek tele van a naptárja egész napos fotózásokkal, így inkább várnak még pár napot és helyetted valaki mást vállalnak el.

2014. szept. 10. 09:34
 3/12 A kérdező kommentje:

Találtam egész jókat köztük, köszönöm!

Bár a csapat felét ismerem és van köztük osztálytársam is, na Vele biztosan nem akarom magunkat fotóztatni :-)

Riport és esküvőfotós révén van véleményem, hogy mennyi idő megtanulni egyik és másik szakmát és mennyit is ér.

Szóval, csak arra akartam kilyukadni, hogy nem véletlen, hogy olyan fotóst keresek, aki tud komponálni, térben eltud helyezni és esetleg fantáziája is van és nem fog visszaköszöni a kép valamikor.

Ha így nézzük igen "too much" képek a Pillanartosoké, egynémelyiken meg hullák vannak. Az a legfőbb gond számomra a kreatív fotózásban, hogy az érzelmek sokszor eltűnnek, faarccal, vagy kamu mosollyal az arcukon emberek néznek a vakvilágba, ami sajna baromi divat lett, eltűntek a történések fotókról.

Gondolhatod, hogy nem olyan fotókon akarok szerepelni, amit Én magam is eltudok készíteni, attól valami többre vágyom.

Azért keresek olyat Aki nem hirtelen "divatból" fotós lett.

(szerintem Erdélyinek kicsit jobban nézz utána) :-)

2014. szept. 10. 09:36
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm Gábor! :-)

Erre gondoltam Én is!

Direkt hétköznapra rakjuk május közepére, mert az esküvő napján már nem akarunk ezzel foglalkozni és nem is tudnánk, mert a beállított 200km-re lenne az esküvőtől.

2014. szept. 10. 09:45
 5/12 germanrobert válasza:
51%
Én a helyedben a Pillanartból választanék valakit, mert sok nagyon jó fotós van köztük. Régóta lájkolom az oldalukat és szerintem nagyon kreatív és szép amit csinálnak, de az első és a második válaszoló is hasonló színvonalúakat ajánlott. Az Erdélyi Gábor képei nekem sem tetszenek annyira, sehol nincs azokhoz képest akiket itt ajánlttunk.
2014. szept. 11. 10:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem picit fura, hogy miután kijelented, hogy Rokolya Zsolt képei jók, leszólod Török-Bognár Renáta képeit. Nagyjából hasonló stílust képviselnek, bár tény, hogy a kettejük által képviselt képi világ már elüt egymástól. Renáta képein jobban tetten érhető a kontrasztok nélküli "vintage" hatás, de nagyon sokan pont ezt keresik és pont emiatt bízzák meg Őt. Véletlenül ismerem Őt és tudom, hogy elképesztően keresett fotós ami nyilván nem véletlen. Az, hogy a stílus nem jön be neked, nem jelenti azt, hogy rossz. Nekem sem a szívem csücske ez a képi világ (engem a színek és a kontrasztok mozgatnak), de ettől még szakmailag és emberileg is nagyon is ott van a szeren és a stílusban amit képvisel közel a legjobb itthon.

Amúgy mivel az eredeti kérdés is arra irányult, hogy a kérdező fotósokra vár ajánlást, szerintem nyugodtan megírhatod publikusban is, hogy Te kivel szemezel (én szakmabeliként is szívesen megnézném, persze ha valamiért nem akarod közzétenni jöhet privátban is hátha tanulhatok belőle/inspirálhat). :)

2015. jan. 8. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Az, hogy szerintem rosszak a fotói, az nem szólt arról, hogy milyen a személyisége. De mivel te ismered, ezért akkor is meg kell védened, ha törik ha szakad, még akkor is, ha én arról nem is beszéltem!

Egy képet választottam attól, akit kedvelek. Mert kb az összes fotója hasonlóan mozgalmas. Még ha sötét is, akkor is színes, történettel teli. Direkt olyan fotót választottam, ami Bp-n készült, de az illető nem magyar.

[link]

2015. jan. 9. 11:03
 8/12 anonim ***** válasza:
10%

Eléggé más a véleményünk az "életről". Abban pontosan mi az élet, hogy a pár rosszul megvilágítva bőröndöket húz egy tömegközlekedési eszköz előtt és bárgyún eljátszik valamilyen mozdulatsort? Egyébként az általad linkelt fotós képeit nézegetve, én valahogy azt látom, hogy bár vannak köztük nagyon szépen megvalósítottak (leginkább a technikai háttér által), egy csomó közülük rosszul exponált/komponált és/vagy túleffektelt, indokolatlanul fekete-fehér néhánynál még az élesség síkja sem stimmel. A beállítások számomra sokszor( mint a linkelt képen is) a faölelgetős kézben menyasszonyt/vőlegényt tartós képeket idézik. Hogyan mutatja ez a kép meg a szerelmet? Nem látom, hogy a linkelt fotós jobb lenne akár Reninél, akár bármelyik hazai új vonalas kollégánál, stílustól függetlenül.

A Fénylabor egy külön kategória, én személy szerint egyáltalán nem szeretem a képeiket. Néha-néha villannak egyet és ennyi, a képeik többsége öncélúan effektelt, bár az tény, hogy amit az utómunkán megspórolnak (mert azokon a képeken gyakorlatilag nincs utómunka, csak effekt) azt ráfordítják időben az enteriőr felépítésére. Mellesleg Őket is ismerem. Korrekt szolgáltatók, emberileg a helyükön vannak (ezt csak azért írom mert részrehajlással vádoltál Renivel kapcsolatban), de a stílus, a képi világ amit képviselnek kicsit sem fog meg, noha egyébként egyáltalán nem rossz a maga kategóriájában.

2015. jan. 9. 11:36
 9/12 anonim ***** válasza:
30%

Ha megnézted valóban a képeit (amit erősen kétlek), akkor rájöhettél volna, hogy mennyire nem igaz amit írsz. A fények, színek, stílus, mindegyiken azonos. Így erősen kételkedek benne, hogy véletlenül sikerült így a kép. A te feltételezésed pedig, hogy nem sikerült a kép, végképp abszurd, hiszen mint írtam, mindegyik azonos. Ha végig nézed a képeit, ilyet, ahol rohannak a villamos után, másikat nem találsz. Más mozgalmas dolgot igen. Így erősen feltételezem, hogy a párra jellemző dolog mutatkozik meg rajtuk (látva a kaszinós, és lovas képeket is, abszolút így gondolom). Életlen valahol? Megint megnéztem őket, egyet sem találtam. Te kinek a fotóit nézegetted? Egy darab „faölelgetős kézben menyasszonyt” sem találsz ott. Ahogy unalmasságig egymáshozbújós, elnézős képeket sem.

A szerelem csak Reniféle "andalogva összebújunk, és kinézünk a képből, szürkén és laposan" lehet?

Öncélúan effektelt? Reni képein van más, az effekten kívül? Mert még az enteriőr felépítésére sem fordít gondot. Tényleg nem kellene ennyire védened őt, vagyis a képeit!

Igen, számomra az az életteli, ha mozgalmas, érzelmes, SZEMÉLYES! Nem a tucat. Mutass hát egy hazai „új vonalas kollégát”, aki tudja azokat a képeket, mint a linkelt személy, mert én kerestem, de nem találtam!

2015. jan. 9. 12:15
 10/12 anonim ***** válasza:

Olvasd el újra az előző válaszomat. Nem sikerült megértened, teljesen mást olvastál ki belőle mint amit szerettem volna közvetíteni feléd. Ez lehet az én hibám is, lehet a Tiéd is, de az a legvalószínűbb, hogy mindkettőnkké.

Nem állok most neki képenként kritizálni az általad említett fotóst (kár is lenne, mert amúgy egyáltalán nem rossz, ezért nem is célom itt úgy kritizálni, hogy Ő nincs jelen), csak azt mondtam, hogy ha a stílus miatti elfogultságot nem nézzük, akkor semmivel nem jobb vagy rosszabb másoknál akik itt megemlítésre kerültek.

2015. jan. 9. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!