Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » SOS! Manuális módban (obi...

SOS! Manuális módban (obi miatt) ha magasra állítom a záridőt, miért lesz sötét a kép?

Figyelt kérdés

Még csak most tanulgatok a témában, és tesztelem a manuális obimat, amit nagyon szeretek, de pl mozgó tárgyat képtelen vagyok jól lefényképezni vele.

A záridőnél próbálgattam, minél kevesebb, annál világosabb a kép is.

És ha pl feljebb viszem, mert arra van szükség,hogy gyorsan fotózzak le valamit akkor meg tök sötét a kép magasabb iso-val is

Jó lenne ha valaki elmagyarázná ezt, megköszönném.

2016. márc. 5. 10:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Amit te írsz az csak olyan gépeknél lehet - manuális objektívvel fénymérés - amelyik támogatja is azt, ami nem sok van... Pentaxok, felső kategóriás Nikonok, meg akkor így gondolom a Canon némely típusa is. Meg szerintem az slt rendszer miatt a sony gépek is mérnek fényt.

De kérdező: még mindig nem írtad milyen objektíved van.

2016. márc. 7. 06:39
 12/18 anonim ***** válasza:

Hiszen odaírtam, hogy: Canonnál...

Egyébként nem némelyik, hanem bármelyik Canon dslr képes erre.

2016. márc. 7. 14:52
 13/18 A kérdező kommentje:

Bocsi, most látom a válaszokat!

Helios 44m-4 es obi, viszont most vettem észre,hogy az F után a blendet nem lehet állítani. Irja pl hogy 1/200 F --

2016. márc. 7. 15:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Ajjaj... itt akkor alapvető probléma van...

Azért MANUÁLIS mert manuálisan kell állítani a dolgokat. A géped nem fogja tudni hogy milyen blendére van állítva az objektív, és általában megadni sem lehet menet közben a gépen pl. a menüben. Ezt neked kell kiszámolni fejben.

Mint már írtam ha a rekesz ennyi akkor a záridő annyi.

És mint az utóbbi válaszoló írta már - jobban elolvastam a választ - ha akarsz egy fix záridőt pl. 1/500 egy f16-os rekeszhez akkor muszáj emelni az iso számot. Egy fé iso emelés 1fé záridő csökkentésnek felel meg. Azaz ha 1/500 f16 iso100 akkor az iso200 a kép 1/250-es záridőnek megfelelően fog kinézni, viszont marad az 1/500. Érthető?...

2016. márc. 7. 19:58
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem, sajnos nem értem...

Hogy állítsam a blendét ha egyszer akrámit csinálok az a két -- van a helyén és nem látom mennyire állítom?

Bocsi ha hülyeséget kérdek..

2016. márc. 7. 20:24
 16/18 anonim ***** válasza:

Légy oly nagylelkű, és áruld már végre el azt is, hogy milyen gépre tűzted ezt az üveget?

Ha már itt feljebb ez is tűnődés tárgya...

2016. márc. 7. 20:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni.

[link]

2016. márc. 13. 19:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Nos, ezt kellene csinálni:

[link]

A nyíllal jelölt gyűrűt tekergetni jó sokat, és figyelni milyen hatással van a képre. Ugyanis itt kell állítani a rekeszt, nem a gépen.

2016. márc. 13. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!