SOS! Manuális módban (obi miatt) ha magasra állítom a záridőt, miért lesz sötét a kép?
Még csak most tanulgatok a témában, és tesztelem a manuális obimat, amit nagyon szeretek, de pl mozgó tárgyat képtelen vagyok jól lefényképezni vele.
A záridőnél próbálgattam, minél kevesebb, annál világosabb a kép is.
És ha pl feljebb viszem, mert arra van szükség,hogy gyorsan fotózzak le valamit akkor meg tök sötét a kép magasabb iso-val is
Jó lenne ha valaki elmagyarázná ezt, megköszönném.
Amit te írsz az csak olyan gépeknél lehet - manuális objektívvel fénymérés - amelyik támogatja is azt, ami nem sok van... Pentaxok, felső kategóriás Nikonok, meg akkor így gondolom a Canon némely típusa is. Meg szerintem az slt rendszer miatt a sony gépek is mérnek fényt.
De kérdező: még mindig nem írtad milyen objektíved van.
Hiszen odaírtam, hogy: Canonnál...
Egyébként nem némelyik, hanem bármelyik Canon dslr képes erre.
Bocsi, most látom a válaszokat!
Helios 44m-4 es obi, viszont most vettem észre,hogy az F után a blendet nem lehet állítani. Irja pl hogy 1/200 F --
Ajjaj... itt akkor alapvető probléma van...
Azért MANUÁLIS mert manuálisan kell állítani a dolgokat. A géped nem fogja tudni hogy milyen blendére van állítva az objektív, és általában megadni sem lehet menet közben a gépen pl. a menüben. Ezt neked kell kiszámolni fejben.
Mint már írtam ha a rekesz ennyi akkor a záridő annyi.
És mint az utóbbi válaszoló írta már - jobban elolvastam a választ - ha akarsz egy fix záridőt pl. 1/500 egy f16-os rekeszhez akkor muszáj emelni az iso számot. Egy fé iso emelés 1fé záridő csökkentésnek felel meg. Azaz ha 1/500 f16 iso100 akkor az iso200 a kép 1/250-es záridőnek megfelelően fog kinézni, viszont marad az 1/500. Érthető?...
Nem, sajnos nem értem...
Hogy állítsam a blendét ha egyszer akrámit csinálok az a két -- van a helyén és nem látom mennyire állítom?
Bocsi ha hülyeséget kérdek..
Légy oly nagylelkű, és áruld már végre el azt is, hogy milyen gépre tűzted ezt az üveget?
Ha már itt feljebb ez is tűnődés tárgya...
Nos, ezt kellene csinálni:
A nyíllal jelölt gyűrűt tekergetni jó sokat, és figyelni milyen hatással van a képre. Ugyanis itt kell állítani a rekeszt, nem a gépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!