Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Helios+ manuális mód, beállítá...

Helios+ manuális mód, beállítások, blitz, tudnátok segíteni? Fontoss! +Képek

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok a témában, hobbiból fotózok és nagyon imádom.

Nemrégiben váltottam egy bridge gépről Nikon 5100ra.

Apukám régi gépén volt egy Helios 44m-4 es obi, jókat olvastam róla ezért vettem hozzá egy lencse nélküli adaptert.

Tudom, nincs végtelen fókusz, a tájképekhez majd felteszem a kit obit, ám portrék készítésénél le vagyok nyűgözve...annyira tetszik az eredmény.

Ám, akadályokba ütköztem, mivel beltéri helyen, szürkület után már képtelen vagyok jó minőségű, zajtalan képet készíteni vele. A vaku sem működik és nehéz beállítanom a z ISOt is, vagy túl sötét vagy túl világos.

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel az obival egyáltalán nem fog menni a vaku, illetve estefele mindig ilyen zajosak a képek vele?

Mit kellene tennem?

A másik fontos kérdésem,hogy színt egyáltalán nem tudom beállítani, nekem olyan fakónak tűnik vele minden. Tetszik nagyon a háttérmosása, a fókuszálás, viszont a színek nem valami szépek. Linkelek képet, hátha az segít.

[link]

2016. febr. 29. 14:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Túl kicsi a rekesz, ilyenkor alig lesz valami éles a képen.
2016. febr. 29. 18:57
 2/12 anonim ***** válasza:
A vaku erejét állítsd be manuálisan, úgy villanni fog!
2016. febr. 29. 19:40
 3/12 ThodEE GoD ***** válasza:

[link] D5100+Helios

Ahogy a kolléga irta TTLről manualra kell tenni a vakut a menübe és máris működik, M modban ISO legyen max 1000, rekeszt állítsd úgy hogy elég legyen a mélység élesség és már csak a záridőt kell kisakkoznod, vaku esetén ugye 1/200 talán 1/250 a minimum, vaku nélkül ha kevés a fény állványt próbálj összehozni, kezdetnek akár könyvekből + kioldó (ebay en 2-300Ft), hama állványt vettem 6000ér, szobába macrozni tökéletes. Inkább a záridő legyen hosszú mint az ISO magas ;)

2016. márc. 1. 00:17
 4/12 ThodEE GoD ***** válasza:
Fakó kérdésre csak PS a válaszom, Camera Raw ba mindent be tudsz állítani ami a szemednek tettszik :)
2016. márc. 1. 02:29
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

A vakut már sikerült is beállítanom, működik is, viszont nagyon fakó a kép amit készít, közeli tárgynál kiég teljesen, messzinél is alig vannak színei.

Erre még nem jöttem rá, a színeket hogyan állíthatom? Illetve Fine helyett RAW-ra állítottam.

Örülnék ha valaki érthetően elmagyarázná,

2016. márc. 1. 16:59
 6/12 A kérdező kommentje:
És ezek megnyitásához kell külön program? Mert a simaPhoto Gallery-me nem nyitja meg pár képem.
2016. márc. 1. 17:35
 7/12 anonim ***** válasza:
FastStone Image Viewer megnyitja. Fakó... lehet hogy elállítottad a színkezelést. Keresd meg a menüben a saturation-t és vedd feljebb
2016. márc. 1. 20:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Vagy Vivid beállítás kellhet még neked. Küldesz tesztképet amin fakó?
2016. márc. 1. 20:21
 9/12 A kérdező kommentje:

Ilyen lett bent a kép: 100as ISO val vakuval [link]

Illetve még ezt készítettem ma, [link] viszont legtöbb képem eléggé színtelen lett és nem tudom mit állítsak be, hogy jobb legyen.

2016. márc. 1. 20:38
 10/12 ThodEE GoD ***** válasza:

Itt egy magyar videó:

[link]

2016. márc. 1. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!