Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Helios+ manuális mód, beállítá...

Helios+ manuális mód, beállítások, blitz, tudnátok segíteni? Fontoss! +Képek

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok a témában, hobbiból fotózok és nagyon imádom.

Nemrégiben váltottam egy bridge gépről Nikon 5100ra.

Apukám régi gépén volt egy Helios 44m-4 es obi, jókat olvastam róla ezért vettem hozzá egy lencse nélküli adaptert.

Tudom, nincs végtelen fókusz, a tájképekhez majd felteszem a kit obit, ám portrék készítésénél le vagyok nyűgözve...annyira tetszik az eredmény.

Ám, akadályokba ütköztem, mivel beltéri helyen, szürkület után már képtelen vagyok jó minőségű, zajtalan képet készíteni vele. A vaku sem működik és nehéz beállítanom a z ISOt is, vagy túl sötét vagy túl világos.

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel az obival egyáltalán nem fog menni a vaku, illetve estefele mindig ilyen zajosak a képek vele?

Mit kellene tennem?

A másik fontos kérdésem,hogy színt egyáltalán nem tudom beállítani, nekem olyan fakónak tűnik vele minden. Tetszik nagyon a háttérmosása, a fókuszálás, viszont a színek nem valami szépek. Linkelek képet, hátha az segít.

[link]

2016. febr. 29. 14:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

üzenetre válasz: Első képnél túl közel vagy a témához, valamint vakuval ilyen közelről nem szabad villantani, max. ha nagyon szűk a rekesz (16-18 pl.), de mindenképp szűkebb rekeszt kell használni, vagy csak derítő vakut használni, a leggyengébb villanóerőt alkalmazni. A kutyás kép meg szerintem színhelyes, amit állíthatsz, az a vivid beállítás.

[link]

[link]

A dslr nem olyan kezesbárány mint a bridge

2016. márc. 2. 06:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Helios obival csak manuális módban tudsz normálisan lőni. Normál obikkal Av, és Tv módokban szoktam lőni (ez Canon gépen van így, Nikonon talán A, és S), viszont ez nekem is túlexpózza a képet.

A zaj problémát szintén ki tudod lőni a manuális móddal. Hosszabb záridő, alacsony ISO, és egy stabil tripod

2016. márc. 2. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!