Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek az instant...

Mi a véleményetek az instant fényképezőgépekről? Mennyire jók?

Figyelt kérdés

Kiszemeltem magamnak egyet. A megnevezése: Polaroid Z340 instant fényképezőgép zero-ink

Igaz, lehet a legdrágább...

Olyan funkciói lehetőségei vannak, hogy én válasszam ki, melyik fényképet szeretném kinyomtatni, és melyiket nem.

Így az olcsóbb kalibereket nem is néztem, mert az csak kinyomja amit éppen kattintottam.

Nem sok információt írnak róla, így nem is ismerem igazán.

A kérdésem az lenne, hogy mennyire éri meg a befektetés?

"Ha van jó telefonod, vagy fényképezőgépet akkor fölösleges" megjegyzéseket kérném kerülni.

Néhány pletykát hallottam, hogy az ilyen fotó papírok xy "éven belül ha sok napfény éri "eltűnik róla a kép"? Nem tudom, hogy ez lehetséges-e vagy hülyeség.

Nem naponta nyomtatnék vele xy képet amikor fotó csomag papír csak 10 db-jával adják 2-3ezerért.

#fényképezőgép #polaroid #instant fényképezőgép
2016. jan. 1. 21:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem egyszerűbb digitális géppel csinálni aztán kinyomtatni?
2016. jan. 1. 21:12
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

Sorold fel, kérdező, milyen érvek szólnak a kiszemelt gép MELLETT.

Majd megcáfolom őket. Magamtól egy sem jut eszembe, amiért manapság, a digitális világban értelme lenne ilyet venni. Semmi, de semmi. Egyetlen halvány érvecske sem.

2016. jan. 1. 21:31
 3/11 A kérdező kommentje:

Egy élménynek mondanám egyrészt kipróbálni, másrészről pedig hosszabb távra használni. Kicsit a régi dolgokat idézi elő.

Ami megtetszett benne, hogy használhatom sima fényképezőnek, illetve amit meg szeretnék örökíteni, nem kell rá napokat várni.

(auchanban vagy tescoban lehet elküldeni e-mailen a képeket, és 2-3 nap múlva érte menni)

De ha éppen nincs rá időm se, akkor elég praktikus. Leendő anyukaként szeretném megörökíteni az élményeimet fényképeken.

Mást nem nagyon tudnék hozzá fűzni. :)

2016. jan. 1. 23:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Ezek mind érzelmi benyomások, semmi megfogható nincs bennük, ami alapján ki kéne adni ennyi pénzt rá. Magyarul csak a szemed kívánja.

A felsoroltakra mind alkalmas egy tetszőleges fényképezőgép és egy tetszőleges nyomtató az asztal sarkán és az összegből ki is jön és akármikor kinyomtatod, amit akarsz.

De ha nem akarsz gép + nyomtatót otthonra, és tényleg nem tudsz 2-3 napot várni papírképre, mert ott és azonnal akarod a papírt, akkor nincs mit tenni, vedd meg.

2016. jan. 2. 00:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Hogy számodra van-e értelme, az csak rajtad és az igényeiden múlik. Számomra nincs, de mindannyian másmilyenek vagyunk.

Szerintem egy ilyen gépnek akkor van igazán értelme, ha olyan helyzetekben használnád (főleg, vagy legalábbis ezekre összpontosítva választod ki), ahol fontos, hogy azonnal legyen papírképed. Például, ha hírességekkel fotózkodsz és a közös képet akarod velük dedikálni. Vagy ha rögtön oda akarod adni a képeket azoknak, akiket lefényképezel.

Ha nincs szükséged rá, hogy azonnal, ott helyben a kezedben legyen a kép, akkor szerintem egy külön nyomtatóval (ami lehet akár kis méretű és hordozható is, vagy nagyobb, hagyományosabb is) jobban jársz, mert az lehet olcsóbb, jobb minőségű, gazadságosabban üzemeltethető, meghibásodás esetén a fényképezőgéptől külön cserélhető, stb. Legolcsóbb és legjobb minőség viszont az, ha keresel egy olyan labort, ahol jól dolgoznak és akár helyben azonnal, vagy rövid átfutással előhívják neked. Vannak egy órás fotólabor szolgáltatások, de a legtöbb esetben ezek is megcsinálják akár 5-10 perc alatt is, az önkiszolgáló kioszkok meg tényleg azonnal kiadják a képet. Én általában a Pálvölgyi fotóhoz járok a Westendben, neten rendelek és mire odaérek kész vannak a képek. Szóval az a kérdés, hogy mennyire fontos neked az azonnaliság és mennyi pénzt ér meg neked az egyszerűség? Ha 10 db kép 2-3 ezer, akkor 1 kép 2-300 Ft. Fotólaborban ennek fele, harmada körül jön ki egy kép ugyanakkorában, ráadásul válogathatsz a képméretek küzt is és ha valamiért mégsem olyan az eredmény, mint kéne, akkor reklamálhatsz és újra megcsinálják. Én a labort egyszerűbbnek tartom, mint a házi nyomtatgatást.

A képek élettartama egy érdekes kérdés. Nehéz megjósolni. Amik hagyományos fotó technikával készülnek fotólaborban általában elég jól szokták bírni, de a nyomtatókkal is egészen jó eredményeket lehet elérni - viszont csak a minőségi festékekkel és minőségi papírokkal. A spórolós megoldásokkal könnyen lehet, hogy nem érsz el ilyen jó eredményt. Hallottam tesztekről, hogy milyen öregedést bírnak ki a festékek papírok és vannak gyártók, akik 100 évet is megigérnek.

Úgy tudom, hogy vannak olyan papírok, amikre a gyártó garanciát is vállal (bár ha megsemmisül az egyetlen képed, akkor ezzel valószínűleg nem sokra mész). Én ismerek olyat, aki kíséretként kettévágott egy kinyomtatott képet, az egyik felét betette egy lezárt borítékban egy fiókba, a másikat meg kiragasztotta az irodája ablakára, ahol évekig folyamatos napfényt kapott és utána sem látszott a minőségromlás. A labor tesztek valószínűleg nem így működnek, hanem kiszámolják, mennyi fény/hő sugárzást kap egy papír 1 év alatt és annak sokszorosának teszik ki, így jön ki, hogy hány évet bír majd.

2016. jan. 2. 00:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Na a végére egy kis technikai rizsa.

Ennyi pénzért veszel egy olyan fényképezőgépet, ami egy optikai zoom nélküli, nagylátószögű obhjektívvel rendelkezik. Ezzel a gyereket (vagy bárki mást) legfeljebb egy méterről tudod lefotózni, annál távolabbról már csak egy egészen kis folt lesz a kép közepén.

Továbbá kapsz a pénzedért még egy olyan nyomtatót, amit csak az épp elkészült fényképeid kinyomtatására tudsz használni, semmi egyébre.

A másik lehetőség ugye az lenne, hogy a polaroid rának feléért veszel egy tisztességes fényképezőt húszszoros optikai zoommal, és egy tisztességes nyomtatót, amivel nem háromszázötven forintra jön ki egy kép kinyomtatása - és bármi másra is tudod használni. Vagy egyáltaln nem veszel nyomtatót, hanem százezerért már egy komoly bridge gépet veszel, és mint fentebb írták, egy digitlaborban hívatod elő a képeidet.

Ezzel a Polaroiddal az a legnagyobb gond, hogy mind fényképezőgépként, mind nyomtatóként pocsék. Ugyanennyi pénzért sokkal jobb fényképezőt és nyomtatót kapsz. Sokkal jobbat.

2016. jan. 2. 09:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Volt szerencsém ennek a gépnek és társainak a kinyomtatott képeihez. Egy szóval jellemezve, hitvány.

Próbáltam nagyon disztingváltan fogalmazni.

2016. jan. 2. 09:43
 8/11 Molyember válasza:
Ennyi pénzért már belépő dslr-t kapsz. Azon túl, hogy beleszerettél a polaroid technológiába, a világon semmi érv nem szól mellette. Szerintem megbánnád. Ha sok pénzed van, és egyszerűen nem számít ez a kiadás, akkor párszor érdekes lehet, hogy rögtön ott a kép. Minden más esetben hiba lenne.
2016. jan. 2. 14:33
 9/11 anonim ***** válasza:

Vajon hol vannak azoknak a véleményei, érvei, akik lepontozták az első hozzászólásomat?

Kíváncsian várom a gép melletti ÉSZérveket, netán az eddig elhangzott ellenérvek tételes cáfolatát.

2016. jan. 2. 14:43
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Bevallom szerintem szerelem első látásra volt ez a polaroid fényképezőgép.

:)

De egy biztos, élmény lehet kipróbálni, és mint írtátok az első pár kép amit vele csinálnék, és ki is nyomtatnám újdonság lenne.

A helyzet az, hogy egy Benq gh600-asom van, amit jelenleg terveztem eladni. Nincs bajom vele, nagyon jó fényképeket csinál.

S keresnék egy ennél jobbat. Ajánlani tudtok valami jobbat? :)

S nézelődök nyomtatók után is. :) Bár a nyomtatónál hátrány a patron.

Tapasztalatból mondom, ahol dolgozom, sunyiban szoktunk igazi fotó papírra színes képet nyomtatni különlegesebb alkalmakkor, és be kell látnom. Max 6-7 kép és a tinta már fogy is. XD Gondolom ez függene a kép nagyságától is, hogy egy a4-es papír egészét nyomtatom, vagy csak a felét, illetve negyedét.

2016. jan. 3. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!