Két fényképező linkkel az emagon. Melyik a jobb? Otthoni használatra kell, a természet és a család fotózására. Fontos szép tiszta képet készítsen!
A manuális élességállítás egy ilyen gépnél szerintem huszadrangú kérdés.
A felsorolt 3 kamera közül a Sony H300 éri meg legjobban.
Gyerekek! Tessék már felfogni, hogy minden kamera szép éles képet készít, ha nem rontja el a felhasználó!
Sötétben, kevés fény esetén pedig minden kamera képe bemozdul. Igen, még a hárommilliósé is.
Manuális élességállítás? Ma ez a trendi? Ez olyan hipszterkedés, nem? Mi a tökömnek manuális éleségállítás?
Mondj már nekem egyetlen egy olyan szituációt, amikor a kérdezőnek szüksége lehet a manuális élességállításra!
Én nem tudom, honnan szeditek ezeket, de minden második kérdés arra vonatkozik, hogy éles képet készít-e a gép, minden második válasz pedig arra, hogy nem lehet manuálisan élességet állítani.
Egész extrém szituációktól eltekintve a mezei júzer, aki a családot, kirándulást, nyaralást meg a Mirci cicát akarja fotózni, mikor használ manuális élességállítást?!
Kérdező, abból indulj ki, hogy azonos kategóriában minden gép kb. ugyanazt tudja.
A következőket érdemes nézni:
- szenzorméret (1/2,3" mindkettő, ebben a kategóriában nem is találni nagyobbat)
- optikai zoom (majdnem azonos)
- stabilizátor (ma már szinte mindenben van)
- rekesz- és záridő-elõválasztás (ebben jobb a Sony, bár csak teljesen manuális mód van)
- videó (1280x720-at tud mindkettő)
- RAW formátum van-e (egyik sem tudja)
Minden egyéb szinte lényegtelen. Ne nézd a megapixelt, a digitális zoomot, inább a tartozékok, a garancia, a magyar menü legyen szempont.
A fenti kettő közül - annak ellenére, hogy Canont használok 15 éve - valószínűleg a Sonyt venném. Vagy gyűjtenék még picit egy Panasonic DMC-FZ72-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!