Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon vs Nikon. Ti melyiket...

Canon vs Nikon. Ti melyiket szeretitek jobban és miért?

Figyelt kérdés

Nem az érdekel, hogy: "A Canon az nem fényképezőgép Nikon forevör!!!" meg hogy "A Nikon szar képeket csinál csak Canont vegyél!"

Engem most csak személyes vélemények, tapasztalatok érdekelnek. Miben különbözik a két gyártó? Miért szereti valaki ez és valaki azt?

2015. aug. 29. 11:12
1 2
 11/20 anonim válasza:
A Canon természetesebb színeket ad.
2015. szept. 4. 21:44
 12/20 anonim ***** válasza:
21%
Nekem mindkettő van, és mindkettőt használom, más-más célra. Ha megyek, a két gép nem fog összeveszni a táskában, elvannak szépen csendben. Mindegyik csinálja, ami a dolga. Párhuzamosan szoktam velük működni.
2015. szept. 5. 07:58
 13/20 anonim ***** válasza:
És ennek mi az értelme? Már azon kívül, hogy dupla objektívparkot kell fenntartani.
2015. szept. 5. 09:36
 14/20 anonim ***** válasza:
Mivel mindegyiknek más az előnye, másfajta objektív van hozz, canonon egy tele, nikon tele (ez nem olyan jó mint a canon), +50mm, elég ez mindenre amire nekem kell. Így oldottam meg és ez ne fájjon senkinek:)
2015. szept. 5. 12:00
 15/20 anonim válasza:
Cipekedjél csak, ha bírod.
2015. szept. 5. 12:21
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem nem fáj, te dolgod, csak nem értem. Persze az meg az én dolgom.
2015. szept. 5. 12:34
 17/20 anonim ***** válasza:
66%
Nálam párban működik a Nikon, van mellette egy kis Sony is, abban van pl. képstabilizátor is. Szeles időben azt használom közeli felvételekhez.
2015. szept. 5. 12:50
 18/20 gergoap ***** válasza:
Nekem pl. nem jönnek be a Canon színei. Túl mély tónusúak. A Nikoné vidámabbak, élénkebbek, nekem ez tetszik! Építési minőségre is jobbnak tűnik nekem a Nikon. Kézbevéve a Canon-t az exponálógomb helyzete nem kényelmes, a vezérlőtárcsáé még erre is rátesz!
2015. szept. 16. 04:52
 19/20 anonim ***** válasza:

Én már használtam, sőt használom mindkettőt jó pár éve. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai.

A Nikon szerintem fotóban jobb a Canonnal, mert a legtöbb Nikon gépbe nagyobb az átfogás (dynamic range), ami lehetővé teszi a rosszul exponált fotók könnyű helyrehozatalát, és persze könnyebben fogunk lefotózni egy embert aki árnyékban van, úgy hogy a háttér ne egy nagy fehér paca legyen, hanem részletek is megjelenjenek. Ugyanezt nem tudom elmondani az általam használt Canon 60D, és 6D-ről. Mindkettőbe jóval alacsonyabb átfogást raktak a mérnökök. A másik dolog, amiért szerintem a Nikon veri a Canont fotózásba az a RAW. A Nikon NEF. filejait sokkal könnyebb utólag zajmentesen módosítani, mint a Canon CR2 file-jait. Ezt azért mondom, mert tapasztaltam! Egyszer beltéren a 60D-mel készítettem fotókat, míg a Nikon D7000-emet egy haverom használta. Mivel nem volt nálam fényerős optika jópár fotót tudatosan alulexponáltam, hogy PS-ben majd úgy is felhúzom őket, ahogy azt a Nikonnommal már megszoktam. De otthon teljesen mást tapasztaltam. A 11.3-as átfogású 60D CR2 file-jait lehetetlen volt zajmentesen felhúzni, míg a D7000-el lőtt fotókat épp ellenkezőleg. A Nikon vázak eggyetlen nagy hibája az a Piros! Nem tudott a nikon még mindig megoldást találni erre a színre, mert a legújabb D810-et használva is azt tapasztaltam, hogy a Canon piros színe jóval szebb a Nikonok csúcsgépeinél. Persze ez nem nagy probléma, mert PS-ben kb 2 csúszka arrébhúzásáról beszélünk.

Mindenesetre azoknak, akik csak hobbi szinten akarnak fotózni már érdemes elgondolkodni, hogy melyiket veszik meg, különösen ha videózni is szeretnének. De erre hamarosan rátérek. Szóval szerintem a fotóba jobb a Nikon mint a Canon. És a legtöbb profi fotós is inkább Nikonos, mint Canonos, ahogy én látom.

Na de! Ha nem a fotózást, hanem a videózást is nézzük, akkor egyértelműen a Canon a nyerő. A Nikon soha nem volt jó videó terén, nem csak a paraméterekben, hanem képileg sem. A Canon ellenben már a DSLR korszak előtt is komoly Kamera gyártó cég volt. Sőt a legtöbb TV-s objektívet még mindig a Canon gyártja a Sony kamerákra.

A Canon gépeknek van egy egyedi képstílusa, ami kicsit sárgás, fátyolos, de ezt a képi világot nagyon sokan szeretik, éppen ezért a fotósok is néha átálnak a Sötét oldalra :) :) A lényeg, hogy a Canon videóba jobb, a Nikon fotóba!

2018. jún. 30. 00:23
 20/20 anonim válasza:

Még egy szempontpár:

Ha m42-es objektívet használsz adaptergyűrűvel, akkor nagyobb eséllyel találod meg Canonnál a végtelen fókuszt. Nikonnál a fókusztávolság miatt ez nincs meg.

Egyszerű Nikon D házam van, és 50 éves Nikkor fix manual obikat hasznalok rajta. Olcsón beszerezhetőek es gyönyörű a leképezésük. Úgy tudom, hogy Canonnál nincs meg ez a szintű ön-kompatibilitás, de majd valaki biztos kijavít.

2022. nov. 12. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!