Canon vs Nikon. Ti melyiket szeretitek jobban és miért?
Nem az érdekel, hogy: "A Canon az nem fényképezőgép Nikon forevör!!!" meg hogy "A Nikon szar képeket csinál csak Canont vegyél!"
Engem most csak személyes vélemények, tapasztalatok érdekelnek. Miben különbözik a két gyártó? Miért szereti valaki ez és valaki azt?
Személyes véleményem szerint pontosan ugyanazt a dolgot teljesíti mindkét gyártó terméke az azonos kategóriákban. Sőt, másik néhány gyártó is.
HA a címkét nézed, valamit rosszul tanultál meg az iskolában.
Tévúton jársz.
Canonom van. Azért mert szerintem jó (amire nekem kell) és sógorom alkalmi vételben adta. ;)
Csak jót tudok mondani.
Én amikor rendszert választottam, egy napra kölcsönkértem egy Canont és egy Nikont (a többi nem játszik).
Képminőségben, tudásban nincs komoly különbség, viszont a Canon menüje, kezelhetősége nekem jobban bejött, egyszerűbb, átláthatóbb, így ezt választottam. De ez abszolút szubjektív vélemény.
Nem hiszem, hogy érdemben megválaszolhatóak az ilyen jellegű kérdések.
Azt meg tudod válaszolni, hogy én miért választotta azt a rendszert, amit elkezdtem építeni, de ezzel még semmire nem mennél.
Ugyanis egyrészt az én prioritásaim nem biztos, hogy megegyeznek a te prioritásaiddal, másrészt alapján véve nem gondolom, hogy az egyik jobb mint a másik, természetesen vannak területek ahol inkább az egyikük van hangsúlyosan jelen, vannak ahol a másik valamivel erősebb, de ez semmiképpen nem azt jelenti, hogy a másik valami használhatatlan vackot kínálna.
Mindkét gyártót tisztelem a fotózásba ölt rengeteg fejlesztés miatt, mindenkinek azt szoktam tanácsolni, hogy próbálja meg maga eldönteni, hogy neki melyik a jobb, és aszerint választani, rengeteg szempontot figyelembe lehet venni, de egyet érdemes tudni, mellényúlni egyikkel sem fog az ember.
# 1: Köszönöm a válaszod, ez is egy vélemény. És nem a címkét nézem, nem ez alapján választok gépet egész egyszerűen érdekel a dolog.
# 2: És szerinted miért jó? Mire kell neked? Kérlek írj konkrétumot, mert engem pont azok érdekelnek...:)
# 3: Tudom, hogy nincs egyértelmű válasz, ezért nem is ezt kérdeztem. BMW és Mercedes között is van különbség még ha nem is lehet az egyiket a másik fölé helyezni. És én például a körtét jobban szeretem, mert szerintem jobb az íze. Viszont véleményem, szerint az alma színe sokkal szebb és a formája is gusztusosabb mint egy körtének (erre a kérdésre is létezik válasz... Én is hasonlókat szeretnék kapni...:)
# 4: Köszönöm a jó tanácsot és a választ! Ment a zöld pacsi! :)
# 5: Igen, arra vagyok kíváncsi, hogy te miért választottad, úgy gondolom, hogy ez nekem hasznos. Szerintem se jobb az egyik vagy a másik, de ahogy te is írtad vannak területek ahol az egyik van hangsúlyosan jelen van ahol a másik... Melyek ezek a területek?
Azért vettem Canont, mert:
- az összes ismerősömnek Canonja volt, így könnyen kaphattam segítséget, és kölcsön eszközöket
- mert a nekem szükséges eszközök akkor mikor a rendszer építésébe vágtam Canon oldalon voltak inkább elérhetőek megfelelő ár-minőség kategóriában (egy része ennek megváltozott, egy része még ma is igaz)
- mert akkoriban a Canon masszívan népszerűbb volt idehaza, ez megmutatkozott a használt piac méretében (sokszorosa volt a Nikonnak, így adni-venni könnyebb volt a dolgokat, ez mostanra változott)
- canonnál nem volt mizéria a fókusz motor körül, minden gépváz megevett minden objektívet (mára ez sem feltétlen gond, mert kopnak erősen a motor nélküli lencsék).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!