Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Egy NTSC rendszerű kamerával...

Egy NTSC rendszerű kamerával nem sokat tudok kezdeni itt Magyarországon, igaz?

Figyelt kérdés

valahogy ide került, és nézegetem a paramétereit, de ugye se ez az NTSC vs PAL, se az fps (30/60 vs 25/50) nem stimmel, de ha jól sejtem, a formátumai is mások.

Elképzelhető, hogy egy ilyen kamerával a kodekek miatt kb sehol se tudok mit kezdeni, max a kameráról visszajátszani?

Vagy ez az egész NTSC vs PAL különbség HD-nák már nem jelent különösebb problémát? (az fps-t próbáltam már autós kamerán, azon is 30/60 és ott azzal nincs gond)

2015. aug. 17. 15:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
akkor feladom h megértsem. az egyik helyen azt olvasom h tuti nem játsszák le az európai szabványos eszközök, a másik helyen meg a totál ellenkezőjét, azaz kész, nem bírom, befejeztem :) csak valami indokot, magyarázatot is adna vki ... hogy legalább értsem, hogy miért nem vagy miért igen
2015. aug. 17. 18:41
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon (és Európában) NTSC rendszer van, tehát jót vettél. PAL rendszer máshol van, pl: USA-ban és Japánban.
2015. aug. 18. 07:32
 13/21 anonim ***** válasza:
12. hú, ez nagy poén volt, jól kidolgoztad, "gratulálok".....
2015. aug. 18. 07:50
 14/21 anonim ***** válasza:
13-as gratulálok, látom végigtrollkodtad az egész kérdést...
2015. aug. 18. 07:53
 15/21 anonim ***** válasza:
49%
Biztos nem annyira mint te. Én legalább igyekeztem volna valami hasznosra törekedni, de a kérdezőből semmit nem lehet kihúzni, így feladtam. De legalább nem írtam értelmetlen hazugságot.
2015. aug. 18. 08:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Az egy dolog hogy nem sikerült értelmezni a kérdést, de a rosszabb hogy inkompetens módon idehordtál mindenféle off dolgot.
2015. aug. 18. 08:40
 17/21 anonim ***** válasza:
Ez legalább annyira igaz, mint a magyarországi NTSC és az amerikai PAL rendszer.
2015. aug. 18. 08:47
 18/21 A kérdező kommentje:

te jó ég ...........

szóval akkor tényleg nincs senki, aki tisztában van ezzel, király :(

aki meg írta azt az európai NTSC-s dolgot, na neki még én is gratulálok, ennyit én is tudok. számomra az egymással való kompatibilitás a kérdés.

Gyakorlatilag:

1, ha veszek egy NTSC rendszerű TV-t, az fog itthon működni?

2, Ha veszek egy NTSC rendszerű kamerát, azt le fogja tudni normálisan játszani minden európai szabványos médiaeszköz? (ha ugye se az fps, se a Hz, se a PAL/NTSC, és tudja fene még mi nem stimmel)?

Komolyan nem értem, mi a nehéz ebben a kérdésben, de ha csak ilyen beszólásokra képes vki, akkor inkább ne.

2015. aug. 18. 10:39
 19/21 A kérdező kommentje:

tök jól eldumáltok a hülyeségekről, na meg főleg olyanról, ami óvodásnak is egyértelmű, de esetleg a kérdésre is tudnátok akkor írni vmit?

Most akkor miként értelmezzem azt, hogy egyszer azt írja vki, hogy semmi jelentősége, aztánmeg azt,hogy csak nagyon kevés PAL rendszerű eszköz tudja értelmezni az NTSC rendszert ??? Most akkor ez hogy?

2015. aug. 20. 21:22
 20/21 anonim ***** válasza:

Annó az analóg korszakban a PAL és az NTSC rendszereknek az volt a funkciója, hogy a színes adások bevezetésekor a már meglevő fekete-fehér tévék továbbra is használhatók legyenek.

Ennek egy digitális jelfolyamban semmi szerepe nincs már. Az, hogy a digitális kamera NTSC rendszerű, szerintem annyit jelent maximum, hogy a rajta levő tévé kimenet ilyen analóg jelet ad ki.

A digitális videóban magában semmi szerepe nincs az NTSC normának, a szerkesztés során amúgy is olyat konvertálsz belőle, amilyen csak tetszik.

2015. aug. 20. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!