Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Videokameránál mit jelent,...

Videokameránál mit jelent, hogy AVCHD és iFrame formátumban rögzít, és hogy NTSC az analóg video formátum?

Figyelt kérdés

Nem tudom értelmezni :-(

Az eddigi kameráim MP4-ben rögzítettek, akkor ez az AVCHD (és az iFrame, amiről fogalmam nincs, mi) mennyire kompatibilis pl a különböző médiaeszközökkel?

Egyáltalán lejátszható vagy lehet konvertálni minden egyes felvételt?

+ ez csakis 60 fps-sel rögzít mindegyik felbontásban, és pl ez nem gond majd akár feldolgozásnál akár lejátszásnál?

2015. aug. 6. 16:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az NTSC az csak egy szabvány olyan, mint a PAL.

Az NTSC azt Észak amerikában, japánban, és még egy párhelyen szokták alkalmazni, de a PAL-t meg itt Európában, meg mindehol máshol.

NTSC:30/60/120...fps, négyzetalakú pixelek.

PAL(itt vagyunk mi):25/50/100...fps, köralakú pixelek.

2015. aug. 6. 17:05
 2/11 anonim ***** válasza:

AVCHD az egy sony barát veszteséges formátum.

Olyan, mint az MP4, és kompabilitis szokott lenni

elég sok eszközökkel.

2015. aug. 6. 17:08
 3/11 A kérdező kommentje:

1, akkor az NTSC itt Európában nagy valószínűséggel nem is használható? akkor a 60 fps-es kamera itt nálunk kb eldobható?

2, hogy érted h veszteséges? minőségromlással tömörít vagy mit kell alatta érteni?

2015. aug. 6. 17:36
 4/11 anonim ***** válasza:

1.Nem, de itt olyan szabványúak a tv-k,

ez az elterjedt, ezért mondják azt.

2.Minőségromlással tömörít, mint az MP4.

2015. aug. 6. 17:43
 5/11 A kérdező kommentje:

köszi, de lennél kicsit bőszavúbb?

most akkor a gyakorlatban mit jelent az, hogy PAL szabványú nálunk minden? nem egészen értem, mire vonatkozik az a "nem". eldobhatom vagy használhatom? csak? akkor mi a különbség vagy mit fogok tapasztalni?

2015. aug. 7. 05:57
 6/11 A kérdező kommentje:

ez a tömörítés kérdése pedig: nézd, ezt is elhiszem, de mégis mihez képest tömörít minőségromlással? az MP4-es kameráim képminőségével abszolút meg vagyok elégedve, tehát ezt is kicsit kifejthetnéd.

Na meg a fő kérdés itt is az, hogy kompatibilis-e, konvertálható-e (pl FormatFactoryval), vagy mégis milyen hátrányokat fogok tapasztalni a gyakorlatban?

az fps kapcsán ugyanez: mi lesz a hátrány és kompatibilis-e az itteni 25-50-es rendszerekkel? nehogy megvegyem, aztán kiderül, hogy max visszajátszani tudom, azt is csak a camról, de egyébként semmi nem tudja értelmezni a tömörítést vagy az fps miatt nem tudja semmi kezelni :(

2015. aug. 7. 06:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Az Mp4-hez mondom nagyonhasonló, hogy ha te meg vagy vele elégedve, akkor ezzel is megleszel.

PAL: amit már mondtam, Phase Alternating Line(azaz

Fázist váltó soros)

NTSC: amit már mondtam, National Television System Committee

(azaz Nemzeti Televízíórendszer bizottság)

[link]

2015. aug. 7. 14:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Kompabilitis az AVCHD a gépekkel.

Magával a konvertálóval azt nem tudom, azt megkell nézni.

2015. aug. 7. 14:49
 9/11 A kérdező kommentje:
oké köszi, értem, na de akkor a gyakorlatban mit tapasztalok? le fogom tudni játszani az NTSC-s felvételeket az itteni eszközökön vagy sem? (pl TV vagy DVD-re kiírva, akármi ...)
2015. aug. 8. 08:35
 10/11 anonim ***** válasza:

A mai TV-k biztos, de a régi katódcsövesek már nem

biztos.

2015. aug. 8. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!