Videokameránál mit jelent, hogy AVCHD és iFrame formátumban rögzít, és hogy NTSC az analóg video formátum?
Nem tudom értelmezni :-(
Az eddigi kameráim MP4-ben rögzítettek, akkor ez az AVCHD (és az iFrame, amiről fogalmam nincs, mi) mennyire kompatibilis pl a különböző médiaeszközökkel?
Egyáltalán lejátszható vagy lehet konvertálni minden egyes felvételt?
+ ez csakis 60 fps-sel rögzít mindegyik felbontásban, és pl ez nem gond majd akár feldolgozásnál akár lejátszásnál?
Az NTSC az csak egy szabvány olyan, mint a PAL.
Az NTSC azt Észak amerikában, japánban, és még egy párhelyen szokták alkalmazni, de a PAL-t meg itt Európában, meg mindehol máshol.
NTSC:30/60/120...fps, négyzetalakú pixelek.
PAL(itt vagyunk mi):25/50/100...fps, köralakú pixelek.
AVCHD az egy sony barát veszteséges formátum.
Olyan, mint az MP4, és kompabilitis szokott lenni
elég sok eszközökkel.
1, akkor az NTSC itt Európában nagy valószínűséggel nem is használható? akkor a 60 fps-es kamera itt nálunk kb eldobható?
2, hogy érted h veszteséges? minőségromlással tömörít vagy mit kell alatta érteni?
1.Nem, de itt olyan szabványúak a tv-k,
ez az elterjedt, ezért mondják azt.
2.Minőségromlással tömörít, mint az MP4.
köszi, de lennél kicsit bőszavúbb?
most akkor a gyakorlatban mit jelent az, hogy PAL szabványú nálunk minden? nem egészen értem, mire vonatkozik az a "nem". eldobhatom vagy használhatom? csak? akkor mi a különbség vagy mit fogok tapasztalni?
ez a tömörítés kérdése pedig: nézd, ezt is elhiszem, de mégis mihez képest tömörít minőségromlással? az MP4-es kameráim képminőségével abszolút meg vagyok elégedve, tehát ezt is kicsit kifejthetnéd.
Na meg a fő kérdés itt is az, hogy kompatibilis-e, konvertálható-e (pl FormatFactoryval), vagy mégis milyen hátrányokat fogok tapasztalni a gyakorlatban?
az fps kapcsán ugyanez: mi lesz a hátrány és kompatibilis-e az itteni 25-50-es rendszerekkel? nehogy megvegyem, aztán kiderül, hogy max visszajátszani tudom, azt is csak a camról, de egyébként semmi nem tudja értelmezni a tömörítést vagy az fps miatt nem tudja semmi kezelni :(
Az Mp4-hez mondom nagyonhasonló, hogy ha te meg vagy vele elégedve, akkor ezzel is megleszel.
PAL: amit már mondtam, Phase Alternating Line(azaz
Fázist váltó soros)
NTSC: amit már mondtam, National Television System Committee
(azaz Nemzeti Televízíórendszer bizottság)
Kompabilitis az AVCHD a gépekkel.
Magával a konvertálóval azt nem tudom, azt megkell nézni.
A mai TV-k biztos, de a régi katódcsövesek már nem
biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!