Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Praktica BCA vagy Praktica LTL?

Praktica BCA vagy Praktica LTL?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb?

2015. júl. 14. 18:08
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem igazán lehet összehasonlítani a kér gépet.

Melyik a jobb, annak megítélése elég szubjektív.

Az LTL sorozat a 1970 évek technikája. Teljesen mechanikus zárszerkezet. Manuális fénymérés.

A B sorozat az 1980-as évek végén jött ki. Ez az utolsó praktika sorozat. A váz könnyebb a műanyag tokozásnak köszönhetően, a zárszerkezet elektronikus. A fénymérés már automatikus. Rendelkezik ttl vakuvezérléssel, olipus vakukkal kompatibilis. (praktika nem gyártott hozzá való vakut)

Szubjektív vélemény:

Én egy praktika vlc2 használok, használtam. Amatőr felhasználásra tökéletes. A vlc és plc vázak pentacon electric objektívekkel működnek rendesen, a fénymérés nyitott blede mellet lehetséges. Van egy bx-20asom is, szép, jó, pontos, de valahogy műanyag. Nekem a régi jobban tetszik, igaz nehézkesebb a használata.

Vélemény a BCA vázról:

Teljesen automatikus expoziciós idő állítás miatt nem használnám.

LTL3:

[link]

VLC2:

[link]

BCA:

[link]

2015. júl. 14. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!