Egy NTSC rendszerű kamerával nem sokat tudok kezdeni itt Magyarországon, igaz?
valahogy ide került, és nézegetem a paramétereit, de ugye se ez az NTSC vs PAL, se az fps (30/60 vs 25/50) nem stimmel, de ha jól sejtem, a formátumai is mások.
Elképzelhető, hogy egy ilyen kamerával a kodekek miatt kb sehol se tudok mit kezdeni, max a kameráról visszajátszani?
Vagy ez az egész NTSC vs PAL különbség HD-nák már nem jelent különösebb problémát? (az fps-t próbáltam már autós kamerán, azon is 30/60 és ott azzal nincs gond)
vagy esetleg létezik szoftver ami átkonvertálja az NTSC-s felvételt PAL-ba?
vagy azt is csak pletyka-szinten hallottam h ez csak a régi képcsöves tv-éknél volt gond, de a maiaknál már mindegy. ez igaz?
most találtam ezt a neten, és hát mem túl bíztató:
"A legtöbb NTSC készülék nem képes PAL lemezeket lejátszani. Nagyon kevés NTSC lejátszó (pl. az Apex és az SMC) képes átkonvertálni a 625/50 PAL jelet NTSC-vé. Lehet kapni külső konvertereket (ilyen az Emerson EVC1595 350 dollárért)."
aaaa, sony......
Digitális? VHS? DV? Video8? S-VHS? Betamax? Valami?
digitális igen!
na de tippelsz vmire esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!