Ma még érdemes fullHD-s camcordert venni? Vagy tök felesleges?

Figyelt kérdés

A következő, amiért kérdezem:

Eltűntek több neves gyártótól is a 2012-13-ban még legfelső kategóriás, fullHD-s kézikamerák, és ahogy nézegetem, a minőségibbek már 4K-sok. Tehát ma már a fullHD is olyan alapkövetelmény, ami 2 év múlva már végképp semmit nem fog érni (mint a régi VGA-s Nokia kamerák?)?

A másik: sokaktól hallom, hogy eladja a kameráját, merthogy minek, hiszen az okostelója eleve HD-ben tud kamozni, és a másik, hogy a minőségibb fényképezőgépek ugyanúgy képesek fullHD-ban és igen kitűnő optikával, szenzorral videozni.

Most akkor mi az igazság vagy kinek mi a véleménye? Fektessen be inkább az ember egy jobb Canon vagy Nikon fényképezőgépbe és akkor mindkét dolog megoldva (ha netán vki komolyabban akar fotózni eleve, mint a mobilos fotók)? Vagy ki milyen előnyét, esetleg plusz szolgáltatását látja a kézikamerának?

(az a vicc, hogy a nem is annyira csúcsfényképezőgépeken is már ott van a külső mikrofon-bemenet is, és meggyőződtem róla, tényleg baromi jó videofelvételeket készítenek. szal ma ki miért és milyen kézikamerát vesz?)

2015. aug. 6. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok nagy szakértő a témában de nekem azért előnyös például a kézikamera,mert a kijelzőjét szembe tudom magammal fordítani.Mivel beauty videókat készítek sminkekről,frizurákról nekem mindenképpen előnyös ha látom magam.Egy sima telefonnal,vagy állványcsatlakozós fényképezőgèppel a tükörből nézni magam nem annyira kényelmes.Van a páromnak egy LG G3 okos telefonja,a Full Hd-től már eggyel jobb felvételt tud.Kipróbáltam,de csak szenvedtem vele,illetve semmi színt nem adott vissza.Tudom,hogy az főleg a beállításon múlik,de elég rosszul éreztem magam,mikor a rikító pink rúzsom csak finom rózsaszín volt.Na de nem fárasztalak,csak leírtam,hogy èn ezek miatt maradok a jól bevàlt kézi kamerámnál.:)
2015. aug. 6. 17:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Kimaradt,hogy milyen kameràm van,bocsi.JVC Everio GZ-R15
2015. aug. 6. 18:04
 3/6 A kérdező kommentje:

ja pont ezt akartam kérdezni, hogy milyened van :) oké, hát nézd, sztem az hogy vacak lett a szín, az annak köszönhető, hogy hiába a felbontás, azért ezekben az okostelókban közel sincs olyan optika és szenszor, mint egy kamerában.

a gyakorlati szempont oké, hogy látod is magad, ez se utolsó persze, de elsősorban minőségileg és kompatibilitásilag lennék kíváncsi, hogy mi a helyzet a mostani full HD-s kamokkal.

Nekem is itt van több (még nem fullHD-s, de igen komoly) digitális camom, komoly szenzorral, komoly optikával, aztán a kutyának se kell, hiába Vadi új egyik-másik, ha egyszer csak 720x480-as felbontást tud :(

2015. aug. 7. 06:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy a fullhd még évekig nem fog elavulni, mivel a 4k-t jelenleg csak kevés eszköz játsza le röccenés nélkül, irreális adatmennyiséget jelent az átlag felhasználó számára, és az emberek 90%-ának semmi szüksége arra, hogy a családi kirándulás 4000x2000 felbontásban jelenjen meg.

A camcorder vs DSLR vita sok helyen zajlik. Szerintem egyértelmű, hogy a DSLR videózás egy külön műfaj, és teljesen más, mint a kamerás felvétel. Említhetném itt a nehezebben kezelhető fókuszt, a külső mikrofon szükségességét, a limitált felvételi időt vagy a zár okozta hullámzást a képen.

2015. aug. 7. 08:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Akik egy telefon miatt megvállnak a kamerájuktól úgy gondolom borzaztóan hülyék.

A befordítható képernyő pedig viszonylag egyedi igény, persze gyakori dolog a vlogolás, de akinek nem erre kell nem előny, viszont már dslr-ek esetébne is bejött ez a fordítgatós képernyő, ami nem csak önképezésnél jól, hanem például magasban vagy padlószinten nem kell lefeküdnie az operatőrnek...

A 4k i olyna mint mikor HD-ről FULLHD-re jöttünk fel...de ez sokkal lassabb, mivel ez nem csupán párszáz pixellel nagyobb szélesség hanem többszöröse...egyszerűen még nem terjedt el hozzá való PC ami játsznaá ezeket, a monitorok felbontása is pici, bár akad aki már TV_t használ...de egyszerűen most csak arra jó a 4K hog ylemondhasd hogy 4K...öszintén úgy gondolom hogy még vna pár év mire a FullHD cikivé vállna...a vágóprogram sem viszi el a youtubeon is lejjebb kell venni mert beleffagy...még sajnos nincs itt a 4K

2015. aug. 9. 02:10
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi a véleményeket, a 4K-ról akkor egyezik, amit godolunk, hát a DSLR vs kamera meg tényleg jó kérdés, mert iszonyú profi vodeokat is láttam már DSLR-rel (term szintén nagyon komoly külső puskamikivel).

akkor még annyit kérdeznék, hogy a 720x480-as kamerák viszont egyértelműen eldobhatók, bármilyen is az egyéb paraméterük? erről mit gondoltok ? (vagy 720x576)

2015. aug. 9. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!