Nikon AF-S 50mm 1:1.4 G vagy 1.8 objektív? Szeretnék venni csak nem tudom melyiket, nyilván az 1.4 jobb de azt hallottam, hogy nem sokkal és árilag nagy kulombség van.
Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok, melyiket vegyem?2015. júl. 29. 09:09
11/11 gergoap válasza:
Elmagyarázom!
Volt egy Nikon 18-105-öm. Sokszor f8-on kellett használnom, hogy szép éles képet kapjak, de a képszélek még úgy is belágyultak. Vettem egy f2.8-ast, amit nyugodtan használhatok minden zoomtartományban f4-en. Élesebb, részletgazdagabb képe van, mint egy kitobjektívnek. Csillagfotózáshot természetesen állvány kell minden esetben! Az egyikkkel tudok f2.8-ban exponálni, míg a másikkal csak f5.6-on, hogy hasonló minőséget kapjak. Ez 2 fényérték különbség, szóval nem mindegy, hogy én ISO800-on tudok dolgozni, vagy ISO3200-ra kellene állítani a 20sec-os záridőhöz.
Az 1.8-as obi nálam is csak 2.8-tól penge, ezek ilyenek, el kell fogadni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!