Nikon AF-S 50mm 1:1.4 G vagy 1.8 objektív? Szeretnék venni csak nem tudom melyiket, nyilván az 1.4 jobb de azt hallottam, hogy nem sokkal és árilag nagy kulombség van.
Bocs, ha nem teljesen a kérdésedre válaszolok, én csak a Canon ugyanilyen obijait ismerem.
Én 50mm 1,8-cal kezdtem. Jó kis darab, olcsó, minőséget ehhez képest hozza. Viszont egy kis műanyag, elég lassú fókusszal, és hangos.
Aztán én is pont azért vettem egy 1.4-est, mert az mondták jobb. Jobb is annyiból, hogy egy komolyabb konstrukció, halkabb, gyorsabb fókusz, nagyobb fényerő. A képminőség is valamivel jobb, de csak amiatt nem váltanék. Inkább a fókusz miatt, meg hogy nem recseg úgy.
Azt viszont nem tudom, hogy a Nikonra is érvényes-e mindez.
Én máig nem értem mire jobb a nagyobb fényerő, ha minden objektív 1-2 vagy akár 2-3 fé-el kisebb rekeszen hozza a legjobb minőségét, ami jelen esetben f2.8 vagy f3.5...
Én éjszaka kipróbáltam az 1.8 nikon AI-t, 1.8-on, és még úgy is kell neki fény bőven, állvány nélkül így is csak nyugalmi állapotban vagy állványról lehet vele képet lőni ami jó is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!