Valaki segítene megtalálni az igazit?
Nem ismerem ki magam jelenleg a kompakt gépek között, gondoltam, megkérdezem, hátha van valakinek jó ötlete.
A lényeg, hogy tükrös gép mellé keresek egy kompaktot, amit magammal vihetek, amikor nincs kedvem a nagy gépet cipelni.
Ami kell bele:
- kereső
- kis méretű legyen
- RAW formátum
- fényerős optika
- legalább félautomata mód
Ami nem fontos:
- gps, wifi és egyéb nyalánkságok
- cserélhető objektív
- nagy zoom
Mindenképp fényképező legyen, ne telefon, és persze a képminőség is fontos. Egyelőre az ár másodlagos, ötleteket gyűjtök.
Ami eddig tetszett:
Sony Rx100 III
Fuji x modellek (tudom, ezek cserélhetősek).
Tudtok ajánlani hasonlót, ami megfelelne a kritériumoknak?
Tudom, hogy nem olcsók, de úgy gondolom, hogy egyébként csak mérgelődnék a minőségen vagy a használatán a tükrös után.
Most van egy első generációs MILC-em, és sehogy sem tudok kibékülni vele. Nincs keresője, lassú a fókusz, mindig lemaradok mindenről, mire ellövöm a képet.
Persze tudom, hogy a kompakt sem lesz csoda és nem lehet a tükröshöz hasonlítani, de kell valami jobb.
Főleg a fiamat akarnám fotózni játszón, stb. Oda nem akarok egy tükrössel beállítani. Zavarna is.
Eddig a Sony tetszik a legjobban, de tényleg nem tudom, megér-e ennyi pénzt. A specifikációi nagyon jók, teszten is jókat írnak róla, de nem tudom, a gyakorlatban is hozná-e az elvárásokat.
Megnézem még azokat, amiket ajánlottál. Köszi a választ.
Nem tudom, hogy neked mekkora számít nagynak.
Igaz, hogy ez nem éppen a legkisebb, de a többi
elvárásaidnak megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!