Canon 18-200 vagy Sigma 18-200mm vagy a Tamron 18-200mm objektív a jobb, melyiket éri megvenni? Milyen képminőség? Élés?
Ismétlem: mutass példát az életlenségre, mert látatlanba nem lehet megmondani, mi a baj.
Persze azt is lehet, hogy nem mutatsz példát hanem felteszed még hatszor ugyanezt a kérdést, mi meg még hatszor elmondjuk, hogy nem tudjuk a választ.
" nem tudjuk a választ."
Max. te nem tudod a választ. Ekkora gyújtótávú utazó obival az életben nem fog éles képet csinálni, kromatikus aberációk is vannak 200 mm fele ahogy néztem a mintaképeket. Én be tiltanám az ilyen obikat semmi értelmük, csak poros terepen lehet őket használni ahol nem lehet obit cserélni.
Kérdező írhatnál egy árkategóriát mert obik vannak 40 000 ft-tól 5 000 000-ig.
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy ilyen objektív ideális körülmények között ne tudna éles képet készíteni?
Nyilván a két vége felé egyre jobban torzít, nyilván a kép sarkai felé egyre jobban torzít, nyilván nagyobb a CA, a párna- vagy hordó-torzítása mint egy fix L-es obinak, de azért nehogy már azt akard elhitetni bárkivel, hogy egy ilyen objektív (ami egyébként 100-150 ezer forint) nem tud éles képet készíteni!
A kérdező viszont nem arra panaszkodik, hogy gyengébb a képminőség, mint egy fix vagy prémium kategóriás objektívnél, hanem hogy NEM KÉSZÍT ÉLES KÉPET.
Egy ilyen objektívnél SEM normális, ha egyáltalán nem készít éles képet.
Egyébként az első kommentjében is ott a kérdés: "vagy én nem csinálok valamit jól?"
Erre te látatlanban eldöntöd, hogy egy ilyen objektív kuka? Komolytalan vagy, #12.
"egy ilyen objektív (ami egyébként 100-150 ezer forint) nem tud éles képet készíteni! "
Ekkora átfogású obi nem. Akkor már vegyen telezoomot.
Nekem még egy régi Sigma 18-200-am volt, nem tudom, azóta fejlődött-e valamit, de az tényleg nem volt éles. Legalábbis nem úgy, mint egy minőségi objektív. Már egy fix 50 1.8 is ég és föld.
Ha fontos az élesség, szerintem felejtősek ezek az utazó zoomok. A tükrös gépben az a szép, hogy cserélgetheted az obit, ne tegyél rá egy ilyen vackot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!