Portrékhoz Canon vagy Nikon objektívek az olcsóbbak?
Üdv!
Ez nem egy egyszerü kjérdés, mivel a portré fotózás eléggé összetett.Nem tudom milyen jellegü képeket szeretne készíteni? A két márka igen csak egy szinten mozog tehátaz optika minőségét az ár befolyásolja inkább. portrét ha mód van rá én fix optikával fotózom, egyrészt mert tudom mekkora fokusszal tudom az adott személyt jól fotózni, így külön nem kell figyelnem a zoom állásra amásik, lényegesebb, hogy nagyobb fényerővel rendelkezik egy fix optika. Itt nem a fényerősségén van a lényeg, hanem, hogy a mélységélessége ezáltel kisebb, szebb háttér elmosást lehet elérni utómunka nélkűl mint adott esetben2, 2,8 blende helyett 4, 5,6 -ossal. Ha olyan gép lesz ami tudjaketelni a manuélmódban a fénymérést, mindkettő márkának van ilyenje, akkor megéri gondolkodni a régi m42 menetes NDK fix optikákban is. Aránylag olcsók és nagyon szép rajzuk van. Én pl a 2,8/12 mm Biometart hsznélom erre. Egyrészt azért mert van még analóg gépem és szívesen hasznákom is. igaz digitális vázon jobbára műterembe. Ha lesz egy elképzelés mennyiért szeretne gépet venni akkor abban tudok segíteni és az optika választásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!