Canon SX50 HS vs Sony SLT Alpha 58 fényképezőgép?
Második, ne szóljuk le a kitobjektíveket, millió olyan képet találhatsz a neten, amik ezekkel készültek és lefosod tőle a bokád.
Minden optika jó valamire, csak meg kell találni a megfelelő felhasználási területet.
Hiába adják a kezedbe a legújabb 600 mm-es hiper-szuper telét, ha te egy városról akarsz képeket készíteni. Ugyanígy hiába a kitobi, ha madarazni akarsz.
Hogy a kérdésre is válaszoljak - egyértelműen Canon. Pár évig használod, aztán ha bejön, veszel tükröset megfelelő objektívvel. Ha nem, még mindig lesz egy kicsit mindenre használható géped. (Ugyanez a Sonyról nem lenne elmondható.)
Kapcsolódom a harmadikhoz ,Canon.
Nekem 5 éve Canon SX 10-esem van,meg vagyok vele elégedve,amire én akartam tökéletesen megfelel.Vszínű az SX 50 hasonló tulajdonságokkal bír ,de nyilván fontos a használat módja,mik az igényeid ?
Kedves kérdező, nem szeretnélek elszomorítani, de sajnos túl nagyok a kívánalmaid. Sajnos ebben az árkategóriában vagy nagy zoomod van relatíve olcsón, de zajosak lesznek a képek (kompakt), vagy szép tiszta képeket kapsz, de nem tudsz nagyot zoomolni (Sony).
A zajmentes, nagy zoomos gépeket (szetteket) rettentő drágán kérik, valahol kompromisszumot kell kötnöd.
Ezek a képek viszonylag nagy zoommal és a kevés fény miatt nagy érzékenységgel készültek (a Canonnal): [link] (ISO 800) [link] (ISO 1600)
Szóval ilyesmi képminőségre készülj fel.
Tudom nem egyszerű a döntés, de sajnos ez egy ilyen "szakma", drága, nagyon drága hobbi, ha az ember minőséget szeretne... De továbbra is a Canont javasolnám, azzal megtanulhatod az alapokat (meg annál még többet), hogy aztán majd már a magad belátása szerint dönthess a továbbiakról!
Sok szerencsét!
Pontozom neked 1-től 10-ig, hogy kb. mennyire jók ezek a gépek a kívánalmaidra (szerintem).
madárfotó:
Canon 50SX: 4 pont
Sony A58+kitobi: 2 pont
tájfotó:
Canon 50SX: 5 pont
Sony A58+kitobi: 7 pont
makró fotó:
Sony A58+kitobi: 3 pont
utazás, kirándulás:
nappali átlag használat:
esti átlag használat:
Canon 50SX: 2 pont
Sony A58+kitobi: 6 pont
gyorsan mozgó témák:
Sony A58+kitobi: 5 pont
távoli témák: (lásd madárfotó)
zajmentes képek (ilyen gép nem létezik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!