Szerintetek milyen a Nikon D5200?
Figyelt kérdés
Elöszőr a Sony dsc hx400v-n gondolkodtam, de hosszútávon az olvasottak alapján a dslr jobban járok és nem sokkal dtágább. Ráadásul NIKON. Nektek mi a véleményetek a két gépről, leginkább a d5200-ról2015. febr. 5. 07:42
1/5 Ügyet Lenke válasza:
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ, közben néztem az egyel ujabb kiadast d5300 mondjuk az ara igy mar 200.000 felett van, es igazabol csak wifi van benne meg egyel jobb képfeldolgozó rendszer. A wifi nagyon csabit a távezérlés miatt de lehet le kell mondjak róla mert ez már drága, és akkor még mindig csak egy obi-m van. Viszont kezdem megismerni a dslr-eket jobban mostmar vilagos hogy csak ezek jöhetnek szóba
2015. febr. 5. 19:56
3/5 anonim válasza:
Távvezérlést megoldod 4-5 ezer Ft-ból simán.
4/5 quetzalcoatl válasza:
Első DSLR-ként ott van még opciónak a D5100, ami lénygében ugyanazt adja, mint az 5200-es. A köztük lévő kb 40-50 ezres különbségből pedig máris vehetsz egy 35mm-es fix Nikon obit, amit alig akarsz majd levenni a gépről. :) És a profi hatású (kis mélységélességű) képekhez az objektív sokkal fontosabb, mint 1-2 feature az újabb gépben.
D90-et is javaslom, kevés expoval használtan, azzal tudsz motor nélküli obikat is használni, pl az 50 AF D-s fix Nikon, ami meg portré fotózáshoz jó kezdés.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a javaslaltot a 35mm obiról, néztem tesztvideókat meg teszt cikkeket és úgy érzem ár érték arányban hihetetlenül jó ez a kis objektíve, nagyon utánaolvastam a dolgoknak és már kezdem megérteni az obik és a dslr tulajdonságait, PL nem mindegy a mélységélesség szempontjából hogy hány lamella van benne. A 35-ös obi 7 lammelája már viszonylag szép kört rajzol. Nem tartom magam kezdő fotosnak csupán az eszközeim voltak korlátozottan, most egy hűséges jóminőségü gépre van szükségem és úgyérzem megtaláltam a Nikon d5200 formájában. :) köszönöm mindenki válaszát sokat segített!
2015. febr. 10. 07:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!