Kezdő, de lelkes, tanulni vágyó "fotósnak" egy Sony HX300?
Komolyabban is szeretnék foglalkozni a dologgal, de eléggé kezdő vagyok még, egyelőre mást tanulok. Viszont szeretném elkezdeni tanulni a fotózás tudományát is. Egyik ismerősöm ezt a gépet ajánlotta:
Nekem árban is megfelel, amennyire értek hozzá kifejezetten jónak tűnik.
Vélemények, személyes tapasztalatok?
Szerintem nem. Olyan irgalmatlan ütemben fejlődik a technika ezen a téren is, hogy amikorra kinövöd ezt a masinát, már eldobhatod ezt is, a komolyabbat is. Ha nem teszed, akkor azért, mert nem lesz pénzed. Hosszasan beszéltem erről olyan volt fotós kollégámmal, aki fotóriporter, vezető munkatárs egy nagy cégnél. Lehet milliós berendezéseket is venni, főleg ha ki is termeled az árát. Hobbi fotózásnál meg akkor, ha semmit nem számít a pénz.
Ez a gép (s a hasonlók) szinte mindent tudnak. Az objektív nem cserélhető. Ez az egyetlen hátránya. Ha csak gondolom, hogy színszűrőt lehet rá tenni, de valójában nem, na akkor ez még egy. És mint írtam a vakupapucs hiánya.
Komponálni viszont a 7 ezer forintos sem komponál, az egy milliós sem fedezi fel azokat a csodákat, amelyek megörökítésre érdemesek.
Elsősorban pedig erre helyezd a hangsúlyt. A festő sem az ecsettől lesz, szobrász a vésőtől.
Az irányítást teljesen kézbe tudod venni manual módban, ami a technikát illeti.
Én így gondolom, de a döntés a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!