Canon eos 100d vagy canon powershot sx60 hs?
Szerintetek melyik jobb gép, az sx 60 superzoomos, a 100d pedig ugye dslr, melyiket érné meg jobban, melyik csinál jobb képeket?
Az mindegy hogy mekkora meghogy milyen nehéz.
Veszel majd a tükrösre objektíveket? Akarsz rá pluszban költeni?
Ha nem, akkor ne vegyél tükröst, egy kitobival nem leszel annyival beljebb, mint a másik géppel.
A csomagban objektívet adnak a 100d-hez, azért akarok ilyet mert elég sokat fotóznék ezekkel és a kis kompakt már nem elég ezért gondolkodtam bridge vagy dslr fényképezőbem meghogy fullhd-ben lehessen vele videózni.
De szerintetek melyik a jobb?
A 100d csomagjában egy alap 18-60mm-es objektív van és kb 10 ezerrel olcsóbb mint az sx60, egyébként meg azért gondolkodtam tükörreflexesben mert lehet vennék hozzá makró objektívet, mert azért a sperzoom nem makro.
Na így szerintetek melyik legyen?
Azért kérdeztem, hogy akarsz-e rá költeni, mert az alapobjektív nem túl fényerős, nem olyan széles körben használható, mint a nagy zoomos bridge. Persze annak is vannak korlátai.
Én már csak a keresője miatt is sokkal jobban szeretem a tükrös gépet, mintha a kijelzőt kellene nézegetnem fotózás közben.
Az SX60 előnye, hogy kicsomagolod és sokmindent tud. Makró, nagytele, miegymás. 8-in-1 gép.
A 100D-vel csak speciális objektívekkel érhetsz el minden fotós területet. Igaz, azokkal sokkal jobb minőségben. A 100D képminősége mérföldekkel jobb alapból, de nem használható egy kitobjektívvel mindenre. A 100D-ben sokkal több a lehetőség, de csak ha komolyan gondolod. Kezdésnek, ha mindent akarsz fotózni az SX60 ad majd többet, kivéve a kép minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!