Fotósok tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Szoktam hobbi szinten fotózni. Egyenlőre még csak egy kis kompakt gépem van de tervezek komolyabbat venni. Olyan kérésem lenne hogy valami ki gyorstalpalót osszatok már meg velem.. Hogy mi mire mikor és miért jó. Digitális gépet veszek valószínűleg egy sony dsc hx300-lesz. Nagyon meg tetszett, esetleg erről is mondhattok pár érdekességet :) tudom hogy a Google a barátunk de ott minden úgy körül van írva hogy nem értem. Csak a lényeget kérném, mindenről egy pár szót. Az is jó ha linkeltek olyan oldalt ahol érthetően röviden le van írva minden. Üdv

2015. jan. 23. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezért az àrért egy használt, belépő kategóriás tükrös gépet vennék inkább. Vagy egy (használt) MILC-et.
2015. jan. 23. 21:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Az a baj velük hogy kB 10000 kép után meg adja magát a motor benne. Meg hát nagyon bejön a sony de az a baj hogy nem nagyon vagyok tisztában azzal h mi mire és miért jó mikor melyik isot vagy rekesz értéket kell megadni stb.
2015. jan. 23. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Miben adja meg magát a micsoda? :O

Alapok:

[link]

[link]

2015. jan. 23. 21:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ok, nincs több észrevételem, szerintem jól jársz a hx300-al, 50x-es optikai zúm, roppant impresszív specifikációk (nem).
2015. jan. 23. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Amíg az fotózás alapjaival sem vagy tisztában, meg hogy a micsoda a izével hová megy és merre meddig, meg hogy az egészet eszik-e vagy megisszák, addig légy szíves, ne tedd le a garast egy bizonyos fényképezőgép mellett, mert alaptalanul hozod meg a döntésedet - ráadásul a nálad okosabbak itt már elmondták, hogy belépő tükröst inkább, és a választott Sonyd nem jó.

"Nagyon meg tetszett, esetleg erről is mondhattok pár érdekességet :)"

Az az érdekesség, hogy ez a gép egy fos.

Nagyon "meg tetszett" - ez aztán alaposan átgondolt érv a gép mellett.

"tudom hogy a Google a barátunk de ott minden úgy körül van írva hogy nem értem."

Először meg kell tanulnod az alapfogalmakat és az összefüggéseket, és akkor majd megérted, mit akar veled közölni a Google a gépről, ami neked "meg tetszett", mert olyan viccesen dugja ki a szemét, meg olyan kis pofók teste van neki, meg rá is van írva, hogy "SZÓNÍ", és ők olyan jó kazettás vókmeneket gyártottak a nyócvanas években.

Egyelőre fogd meg szépen a kompaktodat, és azzal, meg egy alapszintű fotóskönyvvel kezdd el megtanulni, hogy hogyan kell fogni egy gépet, mi a blende, záridő, ISO, meg az egésznek az elméleti alapjaid, hogy lássad az összefüggéseket.

Kezdd el itt, aztán olvasd el erről az oldalról a többi kezdőknek szánt cikket is:

[link]

2015. jan. 24. 01:57
 6/7 anonim ***** válasza:

5-ös, irigylem türelmed,én először egy helyesírási kéziszótárt javasolnék neki, az egyéb alapvető hiányosságairól nem is szólva..

Kérdező: kvantummechanika nem érdekel?

2015. jan. 24. 08:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én itt rendszeresen le vagyok szólva, hogy nem vagyok elég segítőkész a teljesen fogalmatlan kezdőkkel szemben, akik ráadásul összebeszélnek minden hülyeséget, úgyhogy inkább konkrétan nem válaszolok semmit.

Ellenben egyetértek az előttem szólókkal: tanulj.

2015. jan. 24. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!