A filmes és a digitális tükörreflexes Canon gépek objektív bajonettje azonos méretű?
Kedves zoligyerek!
Restellkedve vagyok kénytelen elismerni, hogy jó a feltételezésed.
Sajnos a sorsom úgy alakult, hogy egyszerű mérnökemberként, így túl a hetvenen, eddig még nem volt alkalmam megismerni a Canon FD - t.
Nagyon szégyellem a dolgot!
Meggyőződésem, hogy megjegyzésed csak véletlenül látszik fölényes, tudálékos cikizésnek, biztos, hogy nem az!
Megvallom, van még elég sok dolog – fel sem tudom sorolni – amiben rendkívül hiányosak az ismereteim, de úgy tűnik, hogy ez az állapot már nem nagyon fog változni.
Szerencsémre, itt a gyakorikerdesek.hu oldalon nem csak ilyen tudatlanok vannak, mint én, hanem alaposan tájékozott, mindenben jártas, művelt és segítőkész egyéniségek is, akik segítenek a magamfajtáknak eligazodni a tudományok világában.
Reménykedem abban is, hogy megtudhatom, mi az a Canon FD .
Jó egészséget kívánok!
'87 óta az eos gépek ugyanazt a bajonettet használják, ez az ef. viszont a 300d óta kitalálták az ef-s bajonettet, amire csak a kisebb, aps-c méretű érzékelőkhöz való objektívek mennek fel, filmes (és nagyobb érzékelős digitális) gépekre nem. az ef objektíveket fel lehet tenni ef-s bajonettre, ef-s objektívet ef bajonettre viszont nem.
tehát alapvetően ugyanakkorák, de kisebb különbségek lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!