Mindegy milyen márkájú UV szűrőt veszek a DSLR gépemre?
Figyelt kérdés
2015. jan. 12. 10:01
1/9 A kérdező kommentje:
Az olcsóbbakra gondolok :) Nem rontják el a képminőséget?
2015. jan. 12. 10:01
2/9 anonim válasza:
De. Én ilyen filléres gagyit nem tennék rá, mert az nem jó semmire, csak a képet rontja. Vagy vegyél rendeset (én csak a lencse védelme miatt teszem fel, nem valamilyen hatás miatt) vagy ne tegyél rá.
Mindig Hoya filtert veszek.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
A Hoya csúcstech filtereket készít?
Látsz valami különbséget a képminőségben?
2015. jan. 12. 12:57
4/9 anonim válasza:
Legalábbis ez egy jó márka. Biztos vannak még drágábbak is, de ez megfelelő.
Én nem látom, hogy bármiben befolyásolná a képminőséget.
Minden drágább objektívre teszek, mert ha véletlenül megcsikaródik, ezt eldobom, de az objektív cseréje kicsit többe kerülne.
5/9 A kérdező kommentje:
:) A képminőség alatt mármint úgy értettem, hogy ad-e valamilyen pluszt :)
Köszönöm segítséged! :)
2015. jan. 12. 14:00
6/9 anonim válasza:
Szerintem nem ad pluszt. Én abszolút csak a védelem miatt használom.
7/9 anonim válasza:
Ha a képminőséget nem is rontja, de brutálisan betud csillanni. Főleg az olcsó noname uv szűrőktől.
8/9 anonim válasza:
Hogy adna már bármiféle pluszt... Túl sok propaganda anyagot nézel. A modern optikáknál már úgysincs szükség uv szűrésre, csak elterjedt, hogy a lencse védelmére föltesznek egyet, ha kell, ha nem. Közben egy napellenző többet ér :)
9/9 anonim válasza:
Ízlés kérdése. Nekem jobban bejön, mint a napellenző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!