Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fotózás? Tanácsok? Többi lent

Fotózás? Tanácsok? Többi lent

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel ez a hobbi/szakma!

Gyakorolgatom is de a tanulás miatt nem tudok eleget!!

Tudnátok tippeket írni illetve ötleteket arra hogy tudnék többet gyakorolni illetve milyen tantárgyból kell hozzá jónak lennem?

<légyszives,normális válaszokat adjatok>

2014. nov. 25. 21:18
 1/10 anonim ***** válasza:

"de a tanulás miatt nem tudok eleget!! "

WTF?

"Tudnátok tippeket írni illetve ötleteket arra hogy tudnék többet gyakorolni"

Például úgy, hogy felemeled a seggedet, kézbe fogsz egy fényképezőgépet, kilépsz az ajtón a Külvilágba és fényképezel.

"milyen tantárgyból kell hozzá jónak lennem?"

Ének-zenéből. Komolyan kérdezed? Ezt nem tanítják az álatlános isiben. Van egy csomó hasznos weboldal, amíg erőt gyűjtesz az első pontban leírtakhoz, olvasgass kicsit. Például írd be a gugliba, hogy fotózás alapok, és olvasd végig az első 120 találatot.

2014. nov. 25. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Ááá, ezt a választ mintha csak én írtam volna :) Én a földrajzot javaslom.
2014. nov. 26. 02:30
 3/10 BazsiBácsi ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy egy ilyen kérdésre nem fogsz értelmes választ adni, mert ez inkább a humor kategóriába való, mint a fényképezőgépekbe.

"Gyakorolgatom is de a tanulás miatt nem tudok eleget!! " vs. "hogy tudnék többet gyakorolni"

-Azt ugye vágod, hogy önmagadnak vetítettél egy hatalmasat. Nem tudsz gyakorolni, mert nincs időd, és tanácsot vársz, hogy miként tudnál többet gyakorolni. A tanulás miatt nincs időd, de 99,99%-ra meg merem kockáztatni, hogy a facebook előtt tudsz ülni napi legalább 4 órát. Javaslat: szabadíts fel időt, ülj a gép előtt kevesebbet, menj ki a szabadba, jót tesz. Ezen kívül olvasd el ezt a két cikket, magold be:

[link]

[link]

"milyen tantárgyból kell hozzá jónak lennem" <- Ez most komoly?!

-Matematikából, hogy a záridőket, blendéket, FÉ-ket tudd számolni.

-Fizikából, mert a fény fizikai jelenség.

-Történelemből, mert fontos, hogy tudd a fényképezés történelmét.

-Testnevelésből, mert a felszerelésed épp megfújó paraszt után futnod kell.

-Biológiából, mert a természetfotózáshoz szükséged van a megfelelő tudásra, hogy melyik hónapban mi az aktuális.

-Kémiából, mert ha analóggal akarsz fotózni esetleg, akkor tudnod kell, hogy melyik vegyszert ne keverd össze a másikkal.

-Földrajzból, mert nem árt, ha képben vagy magyarország természeti adottságaival.

-Magatartásból, mert senki nem szereti, ha eléálsz a telefonoddal, vagy a fényképezőgépeddel, mondván hogy te fotós akarsz lenni. Ez ellen nem ad felmentést egy esetleges DSLR vásárlás, még ha egy 2 millás gépet veszel se.

-Magyar nyelv és irodalom! Tudnod kell, hogy a felkiáltó jellel felszólító mondatot alkotsz! Tehát minden egyes mondatoddal az interneten ráerőszakolod a mondataidat az emberre, ha felkiáltójelet teszel! Pláne ha kettővel nyomatékosítod!! És legalább azt is tudnád, hogy a relációs jeleket relációkhoz használjuk!!! És ezalól nem felmentés, hogy órán ötös vagy, a neten meg teszel az egészre!!!!!!!!!!!!!!!

-Informatikából, mert azt a képet fel is dolgozod valamilyen programmal, illetve nem árt, ha facebookon kívül mást is tudsz használni.

-Ének-zenéből mindenképp, márcsak azért is, mert könnyen húzza fel az átlagod.

(Megjegyzem a nyelvtan részt komolyan gondoltam)

2014. nov. 26. 10:09
 4/10 anonim ***** válasza:
A fotográfia tipikusan az a történet ahol sokféle készséggel kell rendelkezned ha meg is akarsz élni belőle. Egyszerre kell jó fotósnak lenned, üzletembernek, pszichológusnak, marketingesnek stb... Nem elég ha jó a felszerelésed, tehetségesnek is kell lenned és a tudást sem tudod pótolni sem felszereléssel sem tehetséggel. Ettől függetlenül nem lehetetlen megélni belőle csak kivételesnek kell lenni hozzá és rengeteg és még annál is több munkát és időt (meg pénzt) kell belefektetni. Tele a net fotósulis cikkekkel, olvasgasd Őket, gyakorolj, tudd betéve az összefüggéseket (expozíciós beállítások és képre gyakorolt hatásuk, gyújtótávolság és szenzorméret, látószög összefüggések stb..) és fényképezz SOKAT. Amikor úgy érzed jó, mutasd meg egy hozzáértőnek aki majd szétcincálja és elmondja, hogy ez nulla, de ha jó embertől kérsz kritikát, azt is elmondja miért az, min javíts. Javítsd ki a hibáidat majd újra és újra. Ha kitartó vagy és hajlandó vagy elég időt és energiát belefektetni, sikerülhet.
2014. nov. 26. 10:52
 5/10 A kérdező kommentje:

BazsiBácsi nevű felhasználó! Felvilágosítanálak hogy:

Én nem lógok a facebook-on Még fiókom sincs!-bár merem fogadni,hogy neked van :D! Mindenesetre köszönöm-szépen,hogy vetted a fáradságot,hogy visszairj...További jó szórakozást! Biztosan máshol is ilyen válaszra várnak! :) :D

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT! :)

2014. nov. 26. 20:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Bazsi bácsi, ezzel a fészbúkkal nagyon beletiportál a kérdező kis lelkébe. Az összes lényegi mondanivalónkat ignorálja, de ezen kiakadt. :D
2014. nov. 26. 20:52
 7/10 BazsiBácsi ***** válasza:

Ne haragudj, nem akartalak megsérteni, de a mai általános trend az, hogy mindenki panaszkodik, hogy nincs ideje semmire, de órákat ülnek a facebook előtt a gépen, aztán elmennek szórakozni, és telefonon nyomatják tovább (és ezek neveznek kockának, mikor kéthavonta egyszer elmegyek lanozni, de ez már egyéni észrevétel)

Ez egy "fórum", írhat bárki bármit, tehát ha azt írom, hogy nincs facebookom, akkor vagy elhiszed, vagy nem. De ha gondolod elárulom, hogy a munkámból kifolyólag szükségem van facebook profilra, viszont 0 ismerőssel, kitöltetlen adatlappal, és profilkép nélkül. :)

Visszatérve az eredeti témára (csak hogy ON is legyek) esetleg még a Scott Kelby "Digitális fotóskönyv" című sorozatot elolvashatod, ha még nem tetted meg.

Remélem szent a béke. Písz.

2014. nov. 27. 09:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért én nagyon nem értem a hozzászólókat! Borzasztó hogy itt is, máshol is, fórumokon, mindenhol csak az ellenséges, kioktatós, magas lóról beszélős stílus van! Emberek, felnőttek, vegyétek már észre hogy írása alapján a kérdező egy gyerek!

Ti pedig rögtön a torkának ugrotok, lehet most megy el egy életre a kedve a fényképezéstől. Miért nem lehet normális hangnemben megírni egy választ és nem gúnyosan? Megértem hogy rosszul tette fel a kérdést és elsőre "buta" kérdésnek tűnik, de ő arra volt kíváncsi hogy a tanulási időn belül, iskolával összekapcsolva hogyan tudna többet gyakorolni és nem saját idejéből ami nem sok van(szakkör). Pl. valaki fotózni szeretne, akkor igyekszik olyan beosztásba kerülni egy cégnél aki a rendezvények fotózásáért felelős. És nekem ne mondja senki hogy miért itt teszi fel a "hülye" kérdéseit és miért nem otthon fárasztja a szüleit. Azért, mert egy tizenévesnek is joga van itt kérdezni ilyen témában mindenféle leírt szabályoktól függetlenül.

Szóval lehet negyedikes, ötödikes, vagy hatodikos, mindegy. Ha felnőtt lenne nyilván nem tenne fel ilyen kérdéseket, segítene kellene kicsit és nem lehurrogni mindenkit azonnal. Egyébként kötelezővé tenném a kor jelzését a kérdés kiírásakor. Még ha sok tirpák csak szórakozásra használná, de legalább aki komolyan gondolná a kérdését jelezhetné hogy mennyi idős még mielőtt előretolja mindenki a sz*rdobáló gépét. Tessék, lehet lepontozni akinek nem tetszik!

2014. nov. 27. 16:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék hogy tisztelet a 4. válaszolónak, ő legalább normálisan leírta hogy mi kell a fotózáshoz és tanácsokat is adott normális hangnemben.
2014. nov. 27. 16:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem te sem adtál a kérdezőnek értelmes választ. Sőt ha jobban belegondolok, még értelmetlent sem, mert csak a válaszokkal foglalkozol (ami mellesleg ellentétes az oldal szabályaival), de ebbe most inkább ne menjünk bele.

Ha gyakran megfordulsz ebben a témában, akkor megfigyelheted, hogy a válaszolók azért ritkán trollkodnak, legalábbis ritkábban, mint egy-két másik témában. Sokan segítenek szívesen, de ennek alapfeltétele, hogy megértsük a kérdést. Ha a kérdésből egyszerűen nem derül ki, mit szeretne a kérdező, akkor nehéz értelmesen válaszolni, a legnagyobb segítő szándék mellett is.

Én például nem értem, miből vontad le azt a következtést, hogy a kérdező iskolaidőben szeretne gyakorolni... Nekem egyszerűen az jön le a kérdésből, hogy szeretne gyakorolni, de mégsem teszi.

Egyébként ha már a kérésfeltevésnél tartunk: szerintem egy hatodikos-nyolcadikos gyerektől elvárható, hogy két értelmes mondatot le tudjon írni. Hidd el, még a helyesírásába sem kötnénk bele (nagyon).

2014. nov. 27. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!