Canon eos600 D vagy nikon D5200?
Ameddig nem vagy tapasztalt szakértő, nagyon kevés minőségbeli különbséget fogsz érezni két ilyen kategóriájú fényképezőgép között. Én a helyedben azt nézném meg, hogy mennyibe kerül fejleszteni. Amikor én választottam anno a Canon 450D-met, akkor a Canonhoz olcsóbban lehetett optikákat és vakukat venni. Én végül e miatt döntöttem a Canon mellett. Szakik azt mondták akkoriban, hogy a 450D a rivális Nikon akkori termékéhez képest mélyebb zöld színeket ad, meg egy hajszálnyival gyorsabban fókuszál... Hát... lőttem sok képet mindkettővel, mert egy barátom meg a Nikont vette meg. :) Tényleg elhanyagolható. A színkülönbség max akkor tűnne fel, ha ezer órát lehúznál photoshop fölött.
A fentebbi összehasonlítás alapján két dolgot tudnék kiemelni:
1. kihajtható képernyő. Hasznos, ha béka perspektívából vagy fej fölé emelve vagy önportrét fotóznál. Ez a Canonon van, és úgy látom, a nikonon nincs.
2. 9 keresztpontos autofókusz a Nikonon. Nem is értem, hogy az eos600D hogy lehet egy keresztpontos... A Nikon autofókusza jóval gyorsabb és pontosabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!